Beveiliging nieuws

Onze partners

JMB Groep

Nimo Drone Security

RoSecure

Optex

NIBHV

Seris

NetworxConnect

HD Security

HID

G4S

Eagle Eye Networks

Connect Security

VVNL

Trigion

BHVcertificaat.online

VAIBS

Gold-IP

Nimo Dog Security

i-Pro

De Beveiligingsjurist

Boon Edam

Paraat

Add Secure

VBN

Akuvox

CDVI

Kiwa

GFT

EAL

SMC Alarmcentrale

VEB

20face

Dahua

Sequrix

MPL

Explicate

Alphatronics

Alarm Meldnet

CardAccess

2N

Secusoft

ASIS

Koninklijke Oosterberg

ADI

SOBA

Regio Control Veldt

CSL

PG Security Systems

Service Centrale Nederland

Bosch Security Systems

Lobeco

ARAS

ASSA ABLOY

Seagate

Brivo

Crown Security Services

Centurion

Masset Solutions

DZ Technologies

SmartCell

Hanwha Vision Europe

Traka ASSA ABLOY

Securitas

Nenova

Oribi ID Solutions

Genetec

Uniview

VideoGuard

Multiwacht

Top Security

Unii

Dero Security Products

Ajax Systems

Milestone

Eizo

Hikvision

SmartSD

OSEC

Advancis

Paxton

IDIS

Avigilon Alta

Bydemes

Politiekeurmerk aangevuld met categorie PKVW Zwaar

8 mei 2018
Redactie
10:04

Er zijn weer nieuwe versies verschenen van de Productenlijst en Beveiligingsrichtlijn van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW), zo maakt het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid bekend.

Opvallend in de laatste versie van de Beveiligingsrichtlijn PKVW is dat ‘PKVW Zwaar’ is geïntroduceerd. Soms blijkt er behoefte te zijn aan een hogere mate van beveiliging dan het basisniveau van 3 minuten inbraakwerendheid van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. De werkwijze van de inbreker (MO) in een bepaalde gemeente of regio, maar ook de ligging van een woning kan een reden zijn om, – uiteraard in overleg met de klant – over te gaan tot een wat hoger niveau van beveiliging. Om hier eenduidig richting aan te geven is voor een aantal gevelelementen in deze Beveiligingsrichtlijn de mogelijkheid toegevoegd conform PKVW Zwaar te beveiligen.
In de PKVW Productenlijst is een afzonderlijke kolom opgenomen voor de producten die hiervoor geschikt zijn. Op een nader te bepalen moment zal het mogelijk zijn om een woning ook te voorzien van een bijbehorend certificaat.

Productenlijst versie april 2018
In de vernieuwde PKVW Productenlijst wordt extra aandacht besteed aan het plaatsen van cilinders die aan de binnenzijde van de deur voorzien zijn van een draaiknopcilinder. Steeds vaker worden deze mechatronische of mechanische cilinders geplaatst. Deze cilinders zijn SKG gecertificeerd onder voorwaarden. Zodra er binnen een meter van het bedieningspunt glas in of naast de deur aanwezig is moet er inbraakwerende beglazing (P4A) worden toegepast en moet er tevens een anti-manipulatieplaat aangebracht worden. Deze plaat hoeft niet te worden aangebracht wanneer de draaiknop tegen manipuleren bestand is.
Om nog duidelijker te zien welke wijzigingen in de Productenlijst zijn aangebracht, zijn de wijzigingen niet alleen cursief, maar ook in de kleur rood uitgevoerd.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

Suricat

MPL

Seagate

Wordt een partner