Polsbandjes voor coronacheck in Brabantse horeca

Om het de horeca makkelijker te maken kunnen bezoekers in het weekend naar binnen met een speciaal polsbandje. Het polsbandje kan worden verkregen bij een ‘checkpoint’ waar de coranacheck-app wordt gecontroleerd. De maatregel is ingevoerd in Breda en Oosterhout.

Sinds 25 september is het voor toegang tot binnenruimtes van de horeca verplicht om gevaccineerd, negatief getest of recent genezen te zijn van corona. Horecaondernemers worden hiertoe verplicht om de QR-codes van de coronacheck te controleren, maar daar is veel bezwaar tegen. Men heeft er geen tijd voor, vreest verlies van klanten en is bang voor lastige discussies met tegenstanders van het coronabeleid. Om in ieder geval de druk voor het personeel te verlichten, zijn daarom in Breda en Oosterhout polsbandjes ingevoerd, waarmee bezoekers kunnen laten zien dat zij aan de regels voldoen. De horeca dient nog wel te controleren of bezoekers een polsbandje hebben, maar dat gaat makkelijker dan het controleren van de coronacheck-app. Elke dag wordt een andere kleur polsbandje uitgegeven, omdat testen maar 24 uur geldig zijn.

 

 

Johan de Vos, vice-voorzitter KHN Breda: ,,Hartstikke fijn dat de gemeente Breda ons zo te hulp schiet. We zijn ontzettend blij als KHN dat ze ons tijdens deze ‘laatste loodjes’ hun best doen om het ons zo makkelijk mogelijk te maken. Bij de kroegen gelden verder nog wel hun eigen huisregels, maar dit maakt het al een stuk makkelijker”

Bij de kroegen gelden verder nog wel hun eigen huisregels, maar dit maakt het al een stuk makkelij­ker

Johan de Vos
De vier horeca-checkpoints komen aan het Kasteelplein, op de Grote Markt, de Oude Vest en bij De Haven. Op vrijdagen (van 14.00u-23.30u) en zaterdagen (van 12.00u-23.30u) kunnen bezoekers hier op vertoon van een test- of vaccinatiebewijs een polsbandje voor toegang in de horeca ophalen. Steeds in een andere kleur, omdat een negatieve PCR-test maximaal 24 uur geldig is.

De horeca houdt de verantwoordelijkheid voor het testbeleid. Zij controleren nog steeds zelf of gasten een bandje, een vaccinatie- of testbewijs hebben. Voorlopig worden de polsbandjes alleen in het weekend ingezet om de horeca te ondersteunen op deze drukke dagen.

Gedeeld

Geef een antwoord