Beveiliging nieuws

Onze partners

BHVcertificaat.online

Bydemes

Dero Security Products

De Beveiligingsjurist

HD Security

Eizo

ADI

DZ Technologies

Paxton

Top Security

IDIS

Genetec

Trigion

Securitas

Connect Security

CSL

Uniview

JMB Groep

Oribi ID Solutions

NIBHV

SMC Alarmcentrale

Brivo

Nenova

VAIBS

Nimo Dog Security

NetworxConnect

ARAS

SmartCell

Multiwacht

Seagate

HID

Milestone

Alarm Meldnet

MPL

Kiwa

VBN

20face

Bosch Security Systems

OSEC

Secusoft

Optex

Centurion

VideoGuard

Advancis

VEB

Lobeco

Ajax Systems

PG Security Systems

Dahua

Boon Edam

Explicate

Add Secure

i-Pro

Regio Control Veldt

RoSecure

SmartSD

CDVI

Unii

Service Centrale Nederland

CardAccess

Traka ASSA ABLOY

Masset Solutions

Seris

Paraat

Alphatronics

Akuvox

Hanwha Vision Europe

ASSA ABLOY

2N

Nimo Drone Security

GFT

Gold-IP

Avigilon Alta

VVNL

Crown Security Services

G4S

Eagle Eye Networks

Hikvision

ASIS

EAL

Sequrix

Koninklijke Oosterberg

SOBA

Privacywaakhond wil budget van 100 miljoen euro

19 mei 2021
Redactie
14:38

De groei van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is volgens deze organisatie noodzakelijk vanwege de snel digitaliserende samenleving. Alleen met een sterke privacywaakhond kan Nederland verantwoord economisch blijven groeien en verder digitaliseren en innoveren.

De AP wil naar een structurele financiering van 100 miljoen euro, vergelijkbaar met het budget van andere Nederlandse toezichthouders. Dat staat in de position paper van de AP die vandaag naar de informateur is gestuurd. Nederland zou een sterke privacywaakhond nodig hebben om de voortrekkersrol te kunnen blijven vervullen als een van de meest gedigitaliseerde én innovatieve landen ter wereld. Dat vraagt dat burgers en bedrijven zich veilig online kunnen bewegen en vertrouwen blijven houden in de overheid.

Goed onderbouwde discussie
De position paper is bedoeld om bij te dragen aan een goed onderbouwde discussie tijdens de formatieonderhandelingen en het debat over de Voorjaarsnota 2021. Dat is belangrijk omdat in de formatie van een nieuw kabinet bestuurlijke keuzes worden gemaakt voor de komende jaren. Digitalisering – en de impact daarvan op de samenleving – speelt daarin een belangrijke rol.
De position paper van de AP sluit aan op twee recente moties van de Tweede Kamer. Begin 2021 riep de Tweede Kamer het demissionaire kabinet op om onafhankelijk onderzoek van KPMG naar de taken en middelen van de AP om te zetten in beleid en het geschetste groeipad voor de AP naar 470 fte in 2025 te volgen.
Inmiddels is het formatieproces van start gegaan. Het organiseren van tegenmacht speelt een prominente rol in het politieke en maatschappelijke debat over een nieuwe bestuurscultuur. In die context heeft de Tweede Kamer een oproep gedaan om, in lijn met de eerdere motie, te investeren in de AP en zo tegenmacht binnen onze democratie te waarborgen.

Deel dit artikel via:

Vlog

Premium partners

MPL

Videoguard

Seagate

Wordt een partner