Rabobank gaat schade kluisroof geheel vergoeden

Gedupeerden van de kluisroof bij de Rabobank in Oudenbosch krijgen alle aantoonbare schade vergoed. Contractueel was de bank verplicht om maximaal 45.000 euro te vergoeden, maar daar wordt uit coulance van afgeweken.

‘U heeft uw eigendommen in goed vertrouwen in het safeloket van de Rabobank vestiging in Oudenbosch ondergebracht. Terecht en volkomen begrijpelijk ging u ervan uit dat uw zaken daar veilig zouden zijn’, staat in de brief te lezen, die de Rabobank aan de kluishuurders heeft gestuurd. Omdat mogelijk niet elke klant zich bewust was van de maximale vergoeding, heeft de bank besloten een uitzondering te maken.

Aantrekkelijke buit
De kluisroof vond  plaats in het eerste weekend van maart. Het is nog altijd niet bekend hoeveel er gestolen is. De inbrekers waren gericht op zoek naar aantrekkelijke buit, zoals contact geld. Veel kostbare sieraden werden achtergelaten. De bank is nog aan het uitzoeken wat van wie is, maar verwacht dat alle achtergelaten spullen binnen enkele weken weer terug bij hun eigenaar zijn. Wat mogelijk heeft meegespeeld, was dat de inbraak ogenschijnlijk met het grootste gemak heeft kunnen plaatsvinden. Twee beveiligers, die mogelijk betrokken zijn, werden kort na de kraak aangehouden.

Gedeeld

Geef een reactie