Beveiliging nieuws

Onze partners

Nimo Dog Security

VideoGuard

Crown Security Services

Add Secure

Optex

Connect Security

Trigion

ASIS

CDVI

Oribi ID Solutions

CardAccess

Multiwacht

SMC Alarmcentrale

VBN

Hanwha Vision Europe

EAL

VVNL

SmartSD

Brivo

BHVcertificaat.online

IDIS

Paraat

PG Security Systems

VEB

Milestone

VAIBS

Secusoft

OSEC

Dahua

MPL

Koninklijke Oosterberg

Alphatronics

De Beveiligingsjurist

Unii

NetworxConnect

Avigilon Alta

Alarm Meldnet

Ajax Systems

Dero Security Products

ARAS

Securitas

Lobeco

Sequrix

RoSecure

Regio Control Veldt

Nenova

Masset Solutions

SmartCell

Nimo Drone Security

Centurion

Hikvision

CSL

Seagate

Seris

HID

SOBA

NIBHV

Genetec

G4S

Uniview

2N

JMB Groep

Eagle Eye Networks

Eizo

Akuvox

Bydemes

i-Pro

Explicate

Traka ASSA ABLOY

GFT

Gold-IP

Service Centrale Nederland

Bosch Security Systems

ASSA ABLOY

Kiwa

Advancis

ADI

Paxton

DZ Technologies

20face

Top Security

HD Security

Rabobank: Vertrek bij Brink’s is een zorgvuldig besluit

19 oktober 2014
Redactie
20:07

De Rabobank en Geld Service Nederland (GSN) hebben zorgvuldig gekozen voor andere geldtransporteurs dan Brink’s. Dat zeggen beide in reactie op de reorganisatie die Brink’s vrijdag aankondigde.

WaardetransportRabobank is de belangrijkste klant van Brink’s, maar gaat vanaf 1 juli volgend jaar in zee met andere partijen. Dat is volgens Brink’s reden voor een massaontslag van ruim 600 van de 1080 arbeidsplaatsen.

Door de opkomst van pinbetalingen loopt volgens hen het gebruik van cash geld de laatste jaren terug. In 2011 besloten de drie grootbanken in Nederland dienstverlener GSN op te richten om hun geldverwerking zo efficiënt mogelijk te kunnen organiseren. Vervolgens is er een gezamenlijke tender uitgeschreven voor het geldtransport. Ook Brink’s reageerde hierop. Maar de opdracht werd uiteindelijk gegund aan concurrenten G4S en Wincor Nixdorf. Volgens Geert Eikelboom, algemeen directeur van GSN betekent dit niet direct dat er werk uit Nederland weggaat. Terwijl bij Brink’s werk verdwijnt, komt er bij branchegenoten juist werk bij.

Brink’s sluit gedwongen ontslagen niet uit. Brink’s Nederland is onderdeel van het Amerikaanse The Brink’s Company. Het bedrijf is wereldwijd marktleider op het gebied van beveiligd transport. In Nederland heeft het bedrijf zeven vestigingen. De vestigingen die worden gesloten staan in Rotterdam, Zwolle en Arnhem. De vestigingen in Amsterdam, Drachten, Houten en Best gaan in afgeslankte vorm verder. Het bedrijf is in overleg met de bonden en de ondernemingsraad over de afslanking.

FNV Transport & Logistiek noemt het ongelooflijk dat de Rabobank geen zaken meer doet met Brink’s. De vakbond noemt het te gek voor woorden dat vakmensen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel die dagelijks een risico lopen, als oud vuil aan de kant worden gezet terwijl het werk niet verdwijnt. Volgens Gorter hing het vertrek van Rabobank al sinds de oprichting van GSN in de lucht. Maandag houden de bonden een bijeenkomst in Rotterdam.

De Rabobank zegt zorgvuldig te hebben gekozen voor een andere geldtransporteur dan Brink’s. Het contract met Brink’s liep eigenlijk al eind dit jaar af. Dat hebben we nog verlengd tot 1 juli volgend jaar, dus Brink’s kreeg in feite langer de tijd om een nieuwe strategie te bedenken, zegt een woordvoerder van de Rabobank.

Eerder verschenen:

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner