Beveiliging nieuws

Onze partners

Gold-IP

Alarm Meldnet

SmartSD

Centurion

VideoGuard

Dahua

ASSA ABLOY

HID

Akuvox

Boon Edam

ADI

OSEC

SmartCell

Unii

20face

Nimo Dog Security

JMB Groep

Securitas

Hikvision

VAIBS

Paxton

Kiwa

Seris

Lobeco

G4S

VEB

Bydemes

Masset Solutions

CardAccess

Ajax Systems

HD Security

Nenova

Milestone

Secusoft

SOBA

Seagate

Service Centrale Nederland

NetworxConnect

RoSecure

Traka ASSA ABLOY

Add Secure

Nimo Drone Security

ARAS

ASIS

CDVI

Hanwha Vision Europe

PG Security Systems

VVNL

De Beveiligingsjurist

IDIS

CSL

Genetec

Explicate

Bosch Security Systems

Connect Security

Regio Control Veldt

Crown Security Services

Brivo

VBN

NIBHV

Eizo

Sequrix

Paraat

Multiwacht

GFT

Advancis

EAL

Avigilon Alta

MPL

SMC Alarmcentrale

Eagle Eye Networks

BHVcertificaat.online

Dero Security Products

DZ Technologies

i-Pro

Koninklijke Oosterberg

2N

Optex

Trigion

Uniview

Top Security

Oribi ID Solutions

Alphatronics

Rabobank voor 3 ton opgelicht met valse 500-eurobiljetten

5 januari 2021
Redactie
11:53

Een aantal bewoners van een woonwagenkamp in Oss wordt ervan verdacht de Rabobank te hebben opgelicht met valse briefjes van 500 euro. Dit gebeurde in 2015, maar pas deze week worden de verdachten voor de rechter gebracht. Er zou 323.500 euro zijn omgewisseld in echt geld.

De verdachten zouden in 2015 in één week tijd het geld in stortingsautomaten van de Rabobank hebben gedeponeerd. Die signaleerden niet dat het om vals geld ging. De bedragen werden op de rekeningen van familie en vrienden gestort en de volgende dag via geldautomaten weer in echte bankbiljetten omgezet.
Pas na een week gingen bij de bank alarmbellen af. Het viel op dat er ineens wel erg veel biljetten van 500 euro werden gestort, waardoor deze biljetten aan nader onderzoek werden onderworpen. Toen bleek dat zij vals waren. Direct werden de stortingsautomaten geüpdatet, zodat de truc niet langer mogelijk was.

Werkstraffen
Uit nader onderzoek bleek dat 37 personen hadden meegewerkt aan de zwendel. Dinsdag moesten vijftien van hen zich verantwoorden voor de politierechter. Tien anderen zijn donderdag aan de beurt. Zij liepen in de gaten omdat zij vlak voor het storten hun opnamelimiet flink hadden verhoogd. Ook viel op dat hun rekeningen ineens wel heel intensief werden gebruikt. Later bleek dat alle betrokkenen banden hadden met het woonwagenkamp in Oss. Het geld is inmiddels opgemaakt aan luxe zaken. Enkele verdachten blijken vorig jaar al te zijn opgepakt voor betrokkenheid bij drugshandel. Volgens de officier van justitie worden meerdere storters niet vervolgd wegens gebrek aan bewijs of omdat ze een goede verklaring hadden voor het storten. Wel worden zij verdacht van witwassen. Hij gaat er vanuit dat de meesten alleen gebruikt zijn als geldezel. Mede omdat de zaak al vijf jaar geleden heeft plaatsgevonden worden werkstraffen geëist in plaats van gevangenisstraffen. Wie hoofdverantwoordelijk was voor de oplichting is niet duidelijk geworden.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

MPL

Wordt een partner