Rabobank wil schade kluisroof verhalen op beveiligers

De Rabobank gaat een claim neerleggen bij de twee beveiligers die ervan verdacht worden hulp geboden te hebben aan de criminelen die ongeveer een jaar geleden een groot aantal kluisjes in een bankfiliaal in Oudenbosch wisten te kraken. De beveiligers zouden hen hebben binnengelaten en het alarm hebben uitgeschakeld.

Wat er destijds totaal is buitgemaakt is nog altijd niet bekend. Wel heeft de Rabobank inmiddels 10 miljoen euro uitgekeerd aan gedupeerden die hun schade hebben gemeld. Veelal ging het om diefstal van sieraden en geld. Een woordvoerster van de bank zei in de rechtbank in Breda dat deze schade op de beveiligers verhaald gaat worden, omdat de kluiskrakers nog altijd niet zijn opgespoord.

Oud-collega’s
Tijdens de inbraak werden driehonderd kluisjes leeggeroofd. De inbrekers konden daar het gehele weekend de tijd voor nemen, omdat het alarm was uitgeschakeld. De twee beveiligers die daarvoor verantwoordelijk worden gehouden, Agron K. uit Roosendaal en Henri van W. uit Etten-Leur, staan 21 mei terecht. De Rabobank zal dan een deel van de totale schade claimen. Voor het andere deel van de schade wordt een civiele rechtszaak gestart.
Het vermoeden bestaat dat de twee inbrekers oud-collega’s zijn van de beschuldigde beveiligers. Wat er precies gebeurd is, is nog altijd niet duidelijk. De beveiligers zouden niet alleen de deur hebben geopend en het alarm hebben uitgeschakeld. Zij zouden ook geholpen hebben de kluisjes uit de sledes te halen, zodat deze sneller leeggeroofd konden worden. De beveiligers worden sinds hun aanhouding vast gehouden, omdat gevreesd wordt dat zij naar het buitenland zullen vluchten. Niet uit angst voor justitie, maar vanwege dreigementen van slachtoffers die door de roof mogelijk grote hoeveelheden zwart geld zijn kwijtgeraakt.

Gedeeld

Geef een antwoord