Incidenten risicobedrijven Rijnmond meteen online

De website rijnmondveilig.nl is een nieuw informatie- en waarschuwingsplatform. Meldingen van ernstige incidenten bij chemische bedrijven in de Rotterdamse haven komen vanaf 1 juni binnen 10 minuten online.

rijnmondveilig.nlOok worden de meldingen voortaan meteen via Twitter gecommuniceerd. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond wil zo de omwonenden van het Rotterdamse havengebied laten zien hoe de toezichthouders omgaan met risicobedrijven. Meldingen van minder ernstige incidenten staan binnen één dag op de site.

In het Rijnmondgebied zijn gemiddeld 240 meldingen per jaar. In voorgaande jaren liep de omgeving bij minder dan 5 procent van de voorvallen gevaar. De sluiting van Odfjell, dat vorig jaar zijn activiteiten moest stilleggen omdat het niet voldeed aan de veiligheidseisen, was een van de aanleidingen om te investeren in deze nieuwe vorm van crisiscommunicatie. De website kan ook worden gebruikt voor het opsporen van verdachten van zware misdrijven en het plaatsen van amber-alerts.

Link: www.rijnmondveilig.nl

Gedeeld

Geef een antwoord