NL-Alert controlebericht door 3,9 miljoen mensen ontvangen

Op 4 november is voor de 2e keer een landelijk NL-Alert controlebericht uitgezonden. Dit bericht is door 3,9 miljoen mensen ontvangen. Zij zijn er zeker van dat hun mobiele telefoon juist is ingesteld voor NL-Alert.

Tevens blijkt uit de bereiksmeting dat het indirecte bereik van NL-Alert veel hoger ligt: 86% van de mensen in het bezit van een mobiele telefoon zou een NL-Alert bij een noodsituatie doorgeven in zijn/haar omgeving.

NL Alert logoAlle providers hebben op zowel 2G als 3G uitgezonden. Uit onderzoek is gebleken dat de providers lokaal kleine problemen hebben ondervonden. Een aantal mensen dat hun telefoon wel goed had ingesteld, heeft geen bericht hebben ontvangen, het controlebericht te laat te ontvangen of meerdere berichten ontvangen. Met providers en telefoonfabrikanten analyseren we de resultaten.

Op 4 februari 2013 is het eerste controlebericht uitgezonden. Dit bericht is door 1,4 miljoen mensen ontvangen. In lijn met de groeidoelstelling van NL-Alert zijn met het 2e controlebericht bijna 4 miljoen mensen bereikt. Het toegenomen bereik is te danken aan het feit dat alle providers op 2G en 3G uitzenden, meer mensen hun telefoon hebben ingesteld op NL-Alert, de iPhone 4S en 5 nu ook geschikt zijn en er steeds meer automatisch ingestelde toestellen op de markt komen.

NL-Alert zal in het komende jaar verder ontwikkeld worden. Op 2 juni 2014 verzendt de overheid wederom een landelijk controlebericht.

Gedeeld

Geef een reactie