NL-Alert controlebericht op maandag 1 december

Op maandag 1 december rond 12.00 uur wordt in heel Nederland voor de vierde maal een NL-Alert controlebericht verstuurd. Dit is tegelijkertijd met de sirenetest.

nl-alert.nlAan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of zij hun mobiel goed hebben ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat men niets hoeven te doen.

Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. De dienst is gratis en anoniem en werkt op basis van cell broadcast, dus niet met sms-berichten. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat mensen op dat moment het beste kunnen doen.

Alle aanbieders van mobiele telefonie ondersteunen NL-Alert. Op dit moment kunnen mensen de alarmdienst nog niet ontvangen als zij met het 4G-netwerk zijn verbonden. In de loop van 2015 is NL-Alert ook op 4G te ontvangen. Ook zal NL-Alert in de toekomst standaard beschikbaar zijn op de toestellen die in Nederland worden verkocht.

Meer info: nl-alert.nl

Gedeeld

Geef een antwoord