Rapport: Communicatie rond Moerdijkbrand deugde niet

De communicatie na de chemische brand in januari vorig jaar bij Chemie-Pack heeft gefaald. Dat staat in een conceptrapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid dat de NOS in handen heeft. In het rapport zou het wemelen van voorbeelden van slechte voorlichting aan de bevolking.

De onderzoeksraad wilde de inhoud van het rapport niet bevestigen. Volgens de NOS worden vooral de gemeente Moerdijk en de veiligheidsregio’s Midden-West Brabant en Zuid-Holland-Zuid op de vingers getikt. De raad stelt in het rapport onder meer dat zij ”telkens naar bevind van zaken handelden, waardoor de indruk kon ontstaan dat de overheid geen duidelijk verhaal had.”

MoerdijkbrandDe gemeente Moerdijk zou te laat de ernst van de zaak hebben ingeschat en de site crisis.nl en de publiektelefoon werkten niet naar behoren. Ook was informatie die wel werd gegeven vaak tegenstrijdig. Het definitieve rapport verschijnt eind deze maand. Chemie-Pack wil publicatie via een kort geding tegengaan, omdat er volgens het bedrijf fouten in het concept staan die aangepast moeten worden. De rechter doet hierover woensdag uitspraak.

Link: nos.nl

Gedeeld

Geef een antwoord