2 jaar cel geëist voor geweld tegen beveiligers

Justitie eist celstraffen tot 2 jaar tegen drie mannen uit Amersfoort en Weesp, die 20 mei drie beveiligers ernstig hebben mishandeld. Dit gebeurde kort nadat zij wegens wangedrag het gebouw van poppodium Fluor waren uitgezet.

Volgens justitie moesten de drie beveiligers het ‘nietsontziende geweld’ bijna met de dood bekopen. Twee van de verdachten bleven de beveiligers tegen het hoofd schoppen toen deze al gewond en bewusteloos op straat lagen. Daarom moeten zij wat de officier van justitie betreft 1,5 jaar de cel in. Daar komt nog een half jaar voorwaardelijke celstraf bovenop. Tegen een derde verdachte, die in mindere mate had bijgedragen aan het geweld, is 200 uur werkstraf en twee maanden voorwaardelijke celstraf geëist. Daarnaast hebben de slachtoffers voor 8000 euro aan schadeclaims ingediend. Een van hen is nog altijd arbeidsongeschikt.

Geweld
Het geweld begon toen de drie verdachten opnieuw naar binnen wilden tijdens het dancefestival SuperZwoel, nadat zij eerder die avond naar buiten waren gestuurd wegens het lastigvallen van bezoekers. Een van hen zou daarbij een meisje in het gezicht hebben gespuugd. Het naar buiten escorteren ging nog zonder veel problemen, maar voor de deur ontstond een discussie die tenslotte in de mishandeling ontaarde. Daarbij liepen de beveiligers onder andere een gebroken oogkas op, scheuren, wonden en zwellingen in hun gezicht, een gebroken enkel en blauwe plekken. Gelukkig kon de snel aanwezige politie erger voorkomen. Ook die werd tijdens de aanhouding met geweld geconfronteerd door de drie verdachten, die broers zijn van elkaar.
De verdachten zelf hadden een andere kijk op de gebeurtenissen. Volgens hen waren zij het die moesten vechten voor hun leven. Zij zouden niet hebben geslagen en geschopt. De rechter vond dat weinig geloofwaardig. Tenslotte waren het de beveiligers die gewond waren geraakt en wezen getuigen unaniem de verdachten aan. Daarom is poging tot doodslag ten laste gelegd.
Half september doet de rechter uitspraak.

 

Gedeeld

Geef een reactie