Acht maanden cel voor plunderen Jumbo-supermarkt

Een 35-jarige man uit Weert, die betrokken was bij de plundering van een Jumbo-supermarkt tijdens de avondklokrellen in Eindhoven, is woensdag veroordeeld tot acht maanden cel.  Daarnaast moet hij Jumbo een schadevergoeding betalen van bijna 10.000 euro. Dit meldt nu.nl.

De hoge celstraf is niet alleen voor het plunderen van de supermarkt. De verdachte, Ruengelo A., had zich ook schuldig gemaakt aan geweld tegen de politie. Zo had hij een steen naar een politiebusje gegooid en andere demonstranten opgehitst. Zelf was hij niet aanwezig op de zitting. Hij liet het woord voeren door zijn advocaat. Ook na zijn arrestatie wilde hij geen enkele verklaring afleggen. Hij werd in afwachting van de rechtszaak op vrije voeten gesteld, maar de rechter wilde dat hij direct weer gearresteerd zou worden vanwege het risico van herhaling.

Tonnen schade
Tijdens de rellen op 24 januari werd in Eindhoven voor honderdduizenden euro’s schade aangericht. Vooral het station moest het ontgelden. Daarin is ook de geplunderde Jumbo gevestigd. Eerder had de Mobiele Eenheid de demonstranten naar het 18 Septemberplein (stationsplein) gejaagd, om vernielingen in de binnenstad zoveel mogelijk te voorkomen. Tijdens de rellen werden veel video-opnames gemaakt. Door de politie en beveiligingscamera’s, maar ook door het verontwaardigde publiek, dat de beelden naar de politie doorstuurde. Op die beelden was te zien hoe A. de geplunderde Jumbo verliet met een kassalade onder zijn arm en een blikje Red Bull in zijn hand. Woensdag komen ook nog andere verdachten voor de rechter.

Gedeeld

Geef een antwoord