Ex-hoofd Beveiliging PI Vught vrijgesproken

De rechtbank Oost-Brabant heeft het 60-jarige voormalige hoofd Beveiliging van de penitentiaire inrichting Vught vrijgesproken van verduistering van goederen. Er was 120 uur taakstraf geëist  omdat de man een groot aantal spullen uit de gevangenis mee naar huis zou hebben genomen.   

Naar aanleiding van de vermeende verduistering werd het hoofd Beveiliging in april 2014 ontslagen. De Centrale Raad van Beroep oordeelde 5 januari dat dit terecht was. Het gaat onder andere om het meenemen van veertig meter hekwerk, portofoons en een hogedrukreiniger. Deze spullen werden volgens de verdachte niet meer gebruikt en dan was het normaal dat zij zonder schriftelijke toestemming mee naar huis genomen mochten worden. Wel zou hij mondelingen toestemming hebben gekregen.
De rechtbank erkende dat er aanwijzingen zijn dat de verdachte illegaal gehandeld heeft, maar vond het bewijs daarvan niet overtuigend. Ook kon niet voldoende worden bewezen dat de man geld van de PI had gebruikt om camera’s voor privégebruik aan te schaffen. Vanwege de nogal wisselende verklaringen, vond de rechter het niet op zijn plaats de verdachte te veroordelen. Het is niet bekend of deze nog in beroep gaat tegen het ontslag uit 2014.

Lees ook het vonnis.

Gedeeld

Geef een reactie