Jongens die 64-jarige beveiliger doodden blijven in voorarrest

De twee jongens van 15 en 16 jaar uit Hoofddorp die worden verdacht van een fatale roofoverval op een 64-jarige beveiliger van MSD blijven voorlopig in voorarrest. Dat bepaalde de rechtbank in Haarlem. Het tweetal stak de man neer toen hij zich verzette.

Het slachtoffer stond op 16 december vorig jaar rond 9 uur ’s avonds geld te pinnen bij winkelcentrum Markenburg, toen twee in het zwart geklede jongens hem probeerden te overvallen. De beveiliger pikte dit niet, waarop een gevecht ontstond. Daarbij werd hij gestoken met een mes. De ambulance kwam snel, maar toen was het slachtoffer al overleden, terwijl zijn vrouw het vanuit de auto allemaal zag gebeuren. De politie begon direct een klopjacht en wist al snel verdachten aan te houden. Een bleek niets met de zaak te maken te hebben en werd vrijgelaten. De andere twee werden gearresteerd.

Grote onrust
De bedrijfsbeveiliger van MSD stond op het punt om met pensioen te gaan. Zijn dood, maar zeker ook de leeftijd van de verdachten, leidde tot grote onrust in Hoofddorp. Enkele dagen na het incident hield de buurt een lichtjestocht. Ook werd bij de geldautomaat een tijdelijke herdenkingsplek ingericht. Vanwege de urgentie vond de rechtszaak plaats ondanks de coronamaatregelen. De inhoudelijke behandeling van de zaak is volgens planning op 1 juli en zal achter gesloten deuren plaatsvinden omdat de verdachten minderjarig zijn.

Gedeeld

Geef een reactie