OM in hoger beroep tegen uitspraak mishandeling ambulancemedewerker

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen het vonnis van de politierechter in de zaak waarin een verdachte een ambulancemedewerker heeft mishandeld. Het OM is het niet eens met de hoogte van de opgelegde straf.

Een 23-jarige man moest zich verantwoorden voor de politierechter omdat hij een ambulancemedewerker heeft mishandeld tijdens haar werk. De medewerkster van de ambulancedienst was nota bene bezig met verlenen van zorg aan de moeder van verdachte.
De officier van justitie vindt het een ernstig feit, zo zei hij ter zitting: “Je blijft sowieso al van andere mensen af. Niemand hoeft met geweld geconfronteerd te worden. Maar geweld gebruiken tegen een ambulancemedewerker is nog veel kwalijker. Zij werken voor ons allemaal, voor onze gezondheid, onder grote druk en veel stress. En hoe bedankt de verdachte hen? Door agressief te doen en door zelfs de medewerker te mishandelen.”

Hogere straf
Ambulancepersoneel vervult een publieke taak en zij moet ongestoord haar werk kunnen uitvoeren, benadrukt het OM. Als medewerkers met agressie en geweld te maken krijgen treedt het OM hiertegen consequent en daadkrachtig op. Een hogere strafeis is daar onder andere onderdeel van. Daarom eiste de officier van justitie een werkstraf voor de verdachte van 80 uur. De politierechter legde een werkstraf op van 25 uur. Het OM vindt de opgelegde straf te laag en gaat daartegen in hoger beroep.

Wanneer het hoger beroep dient in de zaak is nog onbekend.

Gedeeld

Geef een antwoord