Tien maanden cel voor deelname aan avondklokrellen

Een 21-jarige man uit ‘s-Hertogenbosch krijgt tien maanden celstraf, waarvan vijf voorwaardelijk, vanwege zijn aandeel in de avondklokrellen op 25 januari. Ook moet hij van de politierechter ruim 20.000 euro schadevergoeding betalen. De man is de eerste die veroordeeld is deelname aan de avondklokrellen.

De verdachte, Quinten T., vertelde impulsief gehandeld te hebben en dat hij daar spijt van heeft. Hij kon achterhaald worden aan de hand van camerabeelden, waarop te zien was hoe hij tegen een winkelruit trapt, winkels binnenstapt en blikjes met frisdrank steelt. De man vertelde ook dat hij aan trainingen is begonnen om zijn impulsieve gedrag onder controle te krijgen. Hij is door dat gedrag al eerder in de problemen gekomen en stond onder toezicht van de reclassering. Vanwege de trainingen is vijf, in plaats van tien maanden onvoorwaardelijke celstraf opgelegd.

Andere verdachten
Een eveneens 21-jarige verdachte uit Rosmalen kreeg vijf maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk. Vrijdagmiddag moesten nog twee andere mannen voorkomen. Tijdens de avondklokrellen op 25 januari werden grootschalige vernielingen aangericht in ‘s-Hertogenbosch. Vooral winkels moesten het ontgelden. Her en der werd geplunderd en brand gesticht. Dankzij de avondklok had de politie een reden om mensen buiten heterdaad op te pakken en via camerabeelden en getuigenverklaringen na te gaan of zij zich schuldig hadden gemaakt aan de vernielingen en diefstallen. Ook verdachten uit Eindhoven en andere steden worden binnenkort veroordeeld.

Gedeeld

Geef een antwoord