Rode Kruis doet wereldrecordpoging EHBO

Vandaag gaat het Rode Kruis samen met 2500 Nederlanders proberen het wereldrecord ‘grootste EHBO-les’ te verbreken. Deze les wordt gegeven op de Dam in Amsterdam en iedereen ouder dan 12 jaar die dat wil, kan meedoen.

Met de recordpoging onderstreept het Rode Kruis op een ludieke manier het belang van EHBO. De organisatie vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten wat ze moeten doen bij letsel.
In afgelegen gebieden of bij noodsituaties zijn hulpdiensten soms langer onderweg of is zelfs het mobiele netwerk overbelast. Juist dan zijn gewonden afhankelijk van hulp van omstanders en is kennis van EHBO op dat moment levensreddend.

EHBO-handelingen
Tijdens de recordpoging komen drie EHBO-handelingen aan bod komen: de stabiele zijligging, verstikking/verslikking en een bloeding. Er zijn instructeurs van het Rode Kruis aanwezig om de deelnemers te begeleiden tijdens het aanleren van deze EHBO-handelingen.
Het Rode Kruis bestaat 150 jaar en heeft 2017 uitgeroepen tot ‘Jaar van de EHBO’. Miljoenen mensen raken jaarlijks gewond door een ongeval. Dit gebeurt veelal in en om het huis. Ook dan is het belangrijk te weten hoe je moet handelen.

Gedeeld

Geef een reactie