Rotterdamse politie maakt einde aan ‘autoflaneren’

Met een groots opgezette controleactie maakte de Rotterdamse politie zaterdagmiddag een einde aan de overlast, veroorzaakt door personen die er aardigheid in hebben om met veel onnodig lawaai met opgepimpte auto’s en motoren over de Meent te rijden.

Politieagenten controleerden zaterdagmiddag 23 mei tussen 13.00 en 15.30 uur het verkeer op de Meent in Rotterdam. De controle stond in het teken van de aanpak overlast gevende personenauto’s- en motoren. Bestuurders van opvallende voertuigen zorgen op de Meent voor veel overlast en irritatie onder bewoners, winkeliers en passanten door agressief rijgedrag waarbij onnodig (veel) geluid wordt gemaakt.

Veel bekeuringen
In totaal controleerden agenten circa negentig personenauto’s en elf motoren. Bijna alle voertuigen vielen onder de zogeheten doelgroep van overlastgevende bestuurders. Er werden drie bekeuringen uitgeschreven voor rijden zonder rijbewijs, twee voor onnodig lawaai, een voor onnodig gas geven, een voor te donkere ramen, een voor onverzekerd rijden, een voor bellen achter het stuur, een voor tegen de richting in rijden en een voor het niet tonen van een rijbewijs. Iemand met te donker glas kwam met een waarschuwing weg, toen hij ter plaatse het folie verwijderde. De agenten kregen veel waardering van omwonenden, wie de overlast een doorn in het oog is. De politie zegde toe vaker te gaan controleren.

Gedeeld

Geef een reactie