Rotterdamse politie start offensief tegen babbeltrucs

André van Duin is het gezicht van de nieuwe, landelijke campagne ‘Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen’. Met deze campagne wil de politie ouderen en hun omgeving wijzen op de risico’s en voorkomen dat ze het slachtoffer worden. 

In 2016 werden naar schatting 200 Rotterdammers het slachtoffer van babbeltrucs. In werkelijkheid zullen het waarschijnlijk veel meer zijn, maar veel mensen durven uit schaamte geen aangifte doen.
Vooral ouderen worden het slachtoffer. Hun vertrouwen wordt geschaad en als geweld wordt gebruikt en de babbeltruc bijvoorbeeld uitmondt in een woningoverval, zijn de psychologische effecten nog groter.

Informatiepakketten
De campagne is gericht op ouderen, maar ook op mensen in hun naaste omgeving, zoals buren, kinderen, of verzorgers. De Rotterdamse politie verspreidt informatiepakketten, plakt posters op en zet sociale media in om mensen te bereiken. De politie: wordt er gebeld, dan moet de bewoner zich afvragen: Ken je de mensen niet aan de deur? Verwacht je niemand? Komen ze op een onverwacht tijdstip? Willen ze naar binnen met een apart verhaal?

Gedeeld

Geef een reactie