RoutIT 247Alarm flink uitgebreid

De particuliere alarmcentrale van RoutIT in Ede behandelt nu alarmmeldingen van SP2 tot en met DP4, dus alle beveiligingsklassen. Nieuw is dat nu ook visuele alarmverificatie mogelijk is. Verder introduceert het bedrijf een app die installateurs veel gemak biedt.

De aankondigingen werden gedaan tijdens het evenement RoutIT Vision Revolution op 19, 20, 25 en 26 september. Gedurende dit jaarlijkse gebeuren informeert het bedrijf klanten over nieuwe diensten en technieken die deze weer voor hun klanten kunnen gebruiken. Beveiligingsinstallateurs behoren ook tot de doelgroep. Deze kunnen volgens productmanager Marleen Salomons van 247Alarm met behulp van de nieuwe app meer diensten leveren aan hun klanten, zoals verbeterd onderhoud en detectie van storingen. Tussenkomst van de meldkamer is hierbij meestal niet nodig.

Nieuw business model
Ook tijdens het installeren van een alarminstallatie schiet de app te hulp. De installateur kan een looptest doen en zelf vaststellen of alle detectoren naar behoren functioneren. Ook hier is in de regel geen inschakeling van de meldkamer nodig. Nadat het systeem in orde is bevonden, kan het worden opgeleverd.
Videoverificatie is een belangrijke methode om nodeloos alarm uit te sluiten en is één van de manieren om in aanmerking te komen voor politie-assistentie met prioriteit 1. De dienst komt per 1 oktober beschikbaar en kan tot 1 oktober 2019 gratis worden gebruikt.

Eén platform
Het nieuwe 247Alarm past in het beleid van RoutIT om aanbieders van ICT en beveiliging één platform te bieden, waarmee heel eenvoudig de installaties van klanten zijn te beheren, vertelde algemeen directeur Marc Kruijs van RoutIT. Met ‘One Base’ kan ‘hardware as a service’ worden geboden, de toekomst van dienstverlening voor technische bedrijven, aldus RoutIT. De komende tijd komen er verschillende trainingen en workshops om klanten voor te bereiden op dit nieuwe business model.

Gedeeld

Geef een reactie