Ruim 12,9 miljoen mensen ontvingen controlebericht

Het NL-Alert controlebericht van 2 december is door ruim 12,9 miljoen mensen ontvangen (85% van de mensen van 12 jaar en ouder). Daarmee ligt het bereik flink hoger dan in juni dit jaar, toen 11,7 miljoen mensen van 12 jaar en ouder (78%) het controlebericht ontvingen.

Met NL-Alert worden mensen gewaarschuwd over een ramp of crisis in de buurt en ontvangen zij informatie over wat er aan de hand is en wat zij het beste kunnen doen. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, breidt NL-Alert uit naar aanvullende kanalen. Zo was NL-Alert te zien op veel digitale reclameschermen en vertrekborden in het openbaar vervoer. Zo’n 300.000 mensen van 12 jaar en ouder zagen het NL-Alert controlebericht op de vertrekborden in het openbaar vervoer en 150.000 mensen op digitale reclameschermen.

Informeer en help anderen
Wie een NL-Alert op de mobiel, een digitaal reclamescherm of vertrekbord in het openbaar vervoer ziet wordt verzocht mensen om zich heen te informeren en te helpen. Dan weten ook zij wat er aan de hand is en wat zij moeten doen. De overheid zendt twee keer per jaar een NL-Alert controlebericht uit. Het volgende NL-Alert controlebericht wordt op maandag 8 juni 2020 rond 12 uur uitgezonden.

Deel dit artikel via: