Ruim duizend modems besteld om mee te frauderen

Een man en vrouw uit Rotterdam hadden bij VodafoneZiggo meer dan duizend modems besteld om daar fraude mee te plegen. Het lukte hen om met de modems voor ruim 100.000 euro aan bitcoins en tegoeden te stelen. Ook bestelden zij voor 125.000 euro aan goederen zonder te betalen.

De modems werden besteld onder valse namen en adressen, waarna de apparaten bij afhaalpunten werden opgehaald. Nadat de nieuwe modems waren geïnstalleerd, werden deze onder andere gebruikt om betaalnummers te bellen. Dat gebeurde op kosten van de provider, want de rekening werd uiteraard niet betaald. Zo werden ook verschillende aankopen gedaan.

Celstraffen
Nadat het de eerste keer was gelukt, gingen de twee verder. Uiteindelijk werden maar liefst 1.161 modems besteld in minder dan twee jaar tijd. De apparatuur werd bij een van de verdachten thuis en in een gehuurde box opgeslagen. Zo werd voor 108.607 euro aan bitcoins en bel- en goktegoed besteld. Op kosten van VodafoneZiggo en KPN, omdat de abonnementen niet op naam van bestaande personen waren gesteld.
Uiteindelijk liepen de twee tegen de lamp. De man is veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk. De vrouw kreeg 180 dagen cel, waarvan 103 dagen voorwaardelijk. De man kreeg een hogere straf, omdat hij eerder voor fraude was veroordeeld.

Gedeeld

Geef een reactie