’s Werelds grootste conferentie over veiligheid van start

Vanuit de Verenigde Staten gaat maandag ’s werelds grootste beveiligingsconferentie van start, Global Security Exchange Plus (GSX+). Normaal zouden hiervoor duizenden mensen naar de Amerikaanse stad Atlanta zijn gereisd, maar vanwege corona wordt het evenement nu ‘virtueel’ georganiseerd.

De conferentie wordt georganiseerd door ASIS International, ’s werelds grootste vereniging voor professionals op het gebied van beveiliging. Van 21 tot 25 september vinden meer dan honderd sessies plaats, verdeeld over de vijf vakgebieden nationale veiligheid, fysieke en operationele beveiliging, risicobeheer, digitale transformatie / informatiebeveiliging en leiderschap en beheer binnen organisaties. “Met GSX+ kunnen beveiligingsprofessionals van over de hele wereld leren, netwerken en verbinding maken met de nieuwste ideeën en technologieën op het gebied van securitymanagement”, zegt coördinator Mark Schreiber. Hij verklaart dat het een enorme uitdaging is geweest om in deze tijd een maximaal informatieve en educatieve line-up samen te stellen en te ontwikkelen. De gekozen onderwerpen betreffen volgens hem de meest urgente onderwerpen die van vitaal belang zijn voor de hedendaagse beveiligingsprofessional, gepresenteerd in een ‘virtueel formaat’.

Keynote-presentaties
Generaal Stanley McChrystal, viersterrengeneraal en voormalig commandant van de Amerikaanse en internationale strijdkrachten in Afghanistan, praat over ‘Leiden in een nieuwe wereld’. Hij geeft onder andere praktische en bruikbare richtlijnen over wat nodig is om succesvol te leiden in een snel veranderend wereldlandschap.
Keren Elazari, een voormalige hacker die cybersecurity-expert is geworden, is een internationaal gevierde spreker, onderzoeker en auteur op het gebied van cybersecurity. Haar TED-talk uit 2014, die door miljoenen mensen werd bekeken, hielp het mondiale gesprek over de rol van hackers en de evolutie van cyberbeveiliging in het informatietijdperk vorm te geven. Haar presentatie, The Future of Cybersecurity, gaat in op hoe cybersecurity is geëvolueerd van het beschermen van onze geheimen tot onze manier van leven. Elazari zal licht werpen op opkomende dreigingen, de technieken van aanvallers en wat we van hackers kunnen leren.

BeveiligingNieuws.nl volgt de GSX+ en selecteert een aantal sessies die relevant zijn voor de Benelux om daar verslag van uit te brengen.

Gedeeld

Geef een reactie