Beveiliging nieuws

Onze partners

VideoGuard

GFT

JMB Groep

Traka ASSA ABLOY

Crown Security Services

Optex

2N

Centurion

Gold-IP

VVNL

VAIBS

Eagle Eye Networks

Secusoft

SmartSD

Alphatronics

i-Pro

HID

Advancis

Eizo

BHVcertificaat.online

HD Security

VBN

CDVI

Top Security

EAL

Service Centrale Nederland

Hikvision

ASSA ABLOY

Connect Security

Seagate

CSL

DZ Technologies

PG Security Systems

Regio Control Veldt

Milestone

Hanwha Vision Europe

Alarm Meldnet

Trigion

Akuvox

Seris

Multiwacht

Add Secure

Avigilon Alta

SmartCell

RoSecure

Unii

Paraat

Bydemes

SOBA

OSEC

Dero Security Products

Boon Edam

Dahua

Lobeco

G4S

Ajax Systems

Masset Solutions

Explicate

CardAccess

VEB

ASIS

Koninklijke Oosterberg

Nimo Dog Security

ARAS

Brivo

De Beveiligingsjurist

Sequrix

Nenova

MPL

Bosch Security Systems

IDIS

Nimo Drone Security

Oribi ID Solutions

SMC Alarmcentrale

20face

NetworxConnect

NIBHV

Genetec

Kiwa

ADI

Paxton

Uniview

Securitas

Samenwerking in innovatie tussen CCTV-fabrikanten

26 september 2018
Redactie
07:19

Bosch Building Technologies, Hanwha Techwin, Milestone Systems, Pelco en Vivotek zijn een samenwerking gestart in The Open Security & Safety Alliance. Tot de doelen behoort het gezamenlijk ontwikkelen van standaarden en het delen van kennis om tot geïntegreerde oplossingen te komen.

De nieuwe alliantie staat open voor toonaangevende bedrijven in oplossingen voor beveiliging, veiligheid, gebouwautomatisering en aanverwante bedrijfstakken. Het betreft een non-profit, niet-beursgenoteerde onderneming die gelijkgestemde organisaties samenbrengt om specificaties te schetsen voor een gemeenschappelijk, gestandaardiseerd en voor iedereen toegankelijk platform voor beveiligings- en veiligheidsoplossingen.

Achtergrond
De Alliantie is volgens de initiatiefnemers ontstaan ​​als reactie op de huidige markt, gekenmerkt door de voortdurende evolutie van het Internet of Things en de aggregatie van gegevens. Beveiligings- en veiligheidsoplossingen zijn normaal gefragmenteerd binnen organisaties vanwege een gebrek aan een gezamenlijke aanpak van gemeenschappelijke belangen. Te denken valt aan de kloof tussen fysieke beveiliging en cybersecurity. Die fragmentatie werkt remmend op innovatie en naadloze integratie, aldus de alliantie.

Concurreren
Veel marktspelers concurreren op technische onderwerpen. De uiteindelijke klant wordt daar niet beter van. Die heeft meer baat bij integratie van technieken.
De markt heeft daarom volgens de alliantie een nieuwe richting nodig, een raamwerk dat de industrie in staat zal stellen om zich te concentreren op innovatie en ontwikkelingen die echte waarde toevoegen voor klanten.

Doel
De alliantie zegt organisaties samen te brengen die de noodzaak van een nieuwe marktrichting erkennen en die bereid zijn om aan het raamwerk bij te dragen, door normen en specificaties te bieden voor gemeenschappelijke componenten, waaronder een branchespecifiek besturingssysteem, een IoT-infrastructuur, een collectieve aanpak voor beveiliging van persoonlijke gegevens en een drive voor verbeterde prestaties. Dit kader zal de markt en de betrokken partijen helpen om zich te concentreren op de aspecten die echt waarde toevoegen voor klanten en die nieuwe toepassingsmogelijkheden bieden die zelfs verder gaan dan beveiliging en veiligheid.

Kerntaken
Een kerntaak van de alliantie is het creëren en promoten van het gebruik van algemeen aanvaarde normen, best practises en specificaties. Ook wil men gezamenlijk overeengekomen uitdagingen aanbieden, die door alle spelers in de branche worden gedeeld, zoals kennis en producten voor bescherming van persoonsgegevens. Verder wil men marktspelers in staat stellen zich te concentreren op innovatieve oplossingen die klanten een hogere toegevoegde waarde leveren. Volgens de alliantie levert dit leden versnelde innovatie op, maar ook meer commerciële kansen en een groter niveau van vertrouwen in beveiligings- en veiligheidsoplossingen.

Voor de industrie, door de industrie
In het afgelopen jaar hebben de initiatiefnemers nauw samengewerkt en met meer dan vijftig bedrijven gesproken, variërend van early adopters tot gevestigde technologiebedrijven, om de eerste concepten te bespreken. System integrators en distributeurs zijn geraadpleegd om ervoor te zorgen dat de alliantie de behoeften van alle relevante partijen dekt. Deze eerste input zal moeten helpen de normen en specificaties vorm te geven die uiteindelijk zullen worden geconsolideerd in het raamwerk van de alliantie.

Nieuwe benadering van de markt
Naast de vijf oprichtende leden: Bosch Building Technologies, Hanwha Techwin, Milestone Systems, Pelco en Vivotek zijn enkele early adopters bij de wereldwijde alliantie betrokken, waaronder Ambarella, Anixter, AndroVideo, Kings Security Systems en NetApp. Samen zullen deze bedrijven zich
richten op het bouwen van standaarden, specificaties, best practices, referenties en implementatierichtlijnen. Dit gebeurt door kennis, expertise en ervaring te combineren om wederzijdse doelen te bereiken en een nieuwe benadering van de markt te creëren.

Meer informatie over de Alliantie is te vinden op de website.

Op de foto staan (v.l.n.r.) Jean-Marc Theolier van Pelco, Owen Chen van Vivotek, Bjørn Skou Eilertsen van Milestone Systems, Gert van Iperen van Bosch Building Technologies en Jonguk Kim van Hanwha Techwin.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

MPL

Suricat

Seagate

Wordt een partner