Samenwerking voor veilige recreatieparken en jachthavens

De gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne zijn een samenwerking gestart om recreatieparken en jachthavens weerbaar en vitaal te maken. Deze locaties zijn namelijk kwetsbaar voor ondermijnende criminaliteit. Men wijst de beheerders op de risico’s die criminele inmenging met zich meebrengt.

De gemeenten hebben de afgelopen tijd verschillende locaties bezocht om ondernemers en beheerders bewust te maken van het risico dat zij lopen om in aanraking te komen met ondermijnende criminaliteit. Ook wilden de gemeenten meer zicht krijgen op eventuele signalen van ondermijnende criminaliteit op Voorne. Dat is best lastig, omdat eigenaren van recreatieparken en beheerders van jachthavens ermee in aanraking kunnen komen zonder dat ze zich daarvan bewust zijn. Zo worden zij geleidelijk meer en meer misbruikt voor bijvoorbeeld drugshandel, illegale huisvesting, arbeidsuitbuiting of andere vormen van ondermijnende criminaliteit.

Samen tegen ondermijning
De drie gemeenten werken ook nauw samen met de naastgelegen gemeenten Nissewaard, Goeree-Overflakkee, Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Volgens de burgemeesters is het belangrijk om samen op te trekken. Als de ene gemeente wel een drempel opwerpt en de andere niet, ontstaat een waterbedeffect.
De burgemeesters roepen iedereen op om signalen van ondermijnende activiteiten te melden en zo ook schade aan de maatschappij te voorkomen. Signalen kunnen op verschillende manieren gemeld worden. Aan de politie op 0900-8844 of 112 bij een spoedgeval. Via de betreffende gemeente op 14 0181 of via ondermijning@brielle.nl, ondermijning@hellevoetsluis.nl of ondermijning@westvoorne.nl. Een melding kan ook doorgeven worden via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Gedeeld

Geef een antwoord