Saskia Strobos van Trigion wint V-factor 2019

Saskia Strobos van Trigion blinkt uit in een aantal eigenschappen die essentieel zijn voor het goed functioneren van een beveiliger. Dit in combinatie met haar motivatie voor en visie op het vakgebied hebben de jury van de V-factor doen besluiten haar tot winnaar uit te roepen van de jaarlijkse award voor particuliere beveiligers.

De V-factor is de award van de particuliere beveiligingsbranche en staat voor de beveiliger die communicatief sterk is, vertrouwen opwekt en ambassadeur voor het vak is. De jaarlijkse competitie is gestart in 2013 op initiatief van de sociale partners in de beveiligingsbranche en bedoeld om het beveiligingswerk voor het voetlicht te brengen. Met de V-factor wordt getoond hoe bevlogen en trots beveiligers op hun werk zijn. En terecht.

Eindoordeel
Veertien inzendingen werden beoordeeld op grond van een aantal vragen, zoals ‘waar staat de V voor?’ en ‘waarom vind je dat je de V-factor hebt?’. Daaruit kwamen drie genomineerden naar voren, die uitgenodigd werden voor een videoreportage met Jan Lammers op het racecircuit van Zandvoort. Daar werden de beveiligers nog eens flink aan de tand gevoeld. Op grond van de video’s kwam de jury tot het eindoordeel. Het was weer niet makkelijk kiezen, want alle drie de beveiligers zijn echte ambassadeurs voor het beveiligingsvak. Zij onderkennen de diversiteit en verantwoordelijkheid van hun functie en brengen die met verve in praktijk.

Verbondenheid
Wat security-host Saskia Strobos van Trigion betreft staat de V voor de Verbondenheid met de mensen om je heen. Samenwerken met collega’s van verschillende leeftijden vindt zij inspirerend. “Iedereen heeft een andere denk- en werkwijze ontwikkeld. Het is geweldig als iedereen open staat om van elkaar te leren en je elkaar daardoor kunt versterken.” De winnaar van de competitie vond dat zij de V-factor verdient doordat zij altijd probeert om mensen positiviteit mee te geven. “Mijn taak is er voor te zorgen dat mensen zich gehoord en begrepen voelen. Even opmerken dat je iemand ziet en een vriendelijk gebaar. Het ene moment plak ik een pleister op een zere knie van een kindje, help ik mensen aan de telefoon of aan de balie. Het andere moment is er een calamiteit, waarbij snel geschakeld moet worden. Die uitdaging is elke dag geweldig. Als je dit kunt en elke dag een glimlach op je gezicht hebt of op het gezicht van een ander kunt toveren, dan denk ik dat je de V-factor hebt.”

Stressvolle situaties
Volgens de jury laat Saskia zien dat je met de juiste trainingen, beter controle kan krijgen over stressvolle situaties. Haar begrip voor diverse culturen maken haar een uitstekende host. Ze heeft plezier in haar werk en straalt dit ook uit. ‘Saskia heeft frisse energie, een positieve vibe, is getraind en weet zaken op anderen over te brengen met veel inlevingsvermogen, wat voor een beveiliger een onontbeerlijke skill is. De genomineerde komt volgens de jury over als een kundige, professionele beveiliger met inlevingsvermogen die mensen op hun gemak stelt door haar vriendelijke en open uitstraling. Maar zij komt zeker ook doortastend over.

Verantwoordelijkheden
Naast Saskia Strobos waren teamleider Joey de Bruin van Bouwens& en Marcel Marcel Boers, teamleider & trainer bij I-SEC Nederland genomineerd. Op de vragen in de voorronde antwoordde Joey de Bruin dat de V voor hem staat voor Veiligheid, Vakmanschap en Vertrouwelijk. Samenwerking met collega’s van verschillende leeftijden vindt hij belangrijk voor de ontwikkeling van het team en zichzelf, omdat iedereen een eigen rugzak met ervaring en kijk op zaken meebrengt. De V-factor verdient hij naar eigen zeggen doordat hij in vele takken van de branche gewerkt heeft en heeft laten zien dat hij mee kan. “Ik durf mijn verantwoordelijkheden te nemen. Daarnaast is mijn juridische kennis goed en kan ik gelukkig alles mondeling oplossen. Als je dingen goed uitlegt, is er vaak meer begrip. Uiteindelijk is het de toon die de muziek maakt. Ook denk ik dat ik een mooi uithangbord ben voor het bedrijf waar ik voor werk.”

Klamme handjes
Wat vond de jury? Als Joey in een situatie komt waarin hij klamme handjes krijgt, blijft hij professioneel. Hij kent zijn sterke en zwakke punten als geen ander en dat maakt hem als beveiliger juist heel sterk. De jury vond de teamleider van Bouwens& verbaal sterk overkomen, wat voor een professionele beveiliger een belangrijk middel – zij het niet het belangrijkste – is om op een prettige en veilige manier te werken. Hij draagt zijn visie uit: Vakmanschap in de beveiliging betekent dat je staat voor veiligheid en integriteit. En hij ziet er niet alleen onberispelijk uit, maar gedraagt zich ook zo. Een prima visitekaartje, aldus de jury.

Veiliger Nederland
Marcel Boers van I-SEC vindt dat de V staat voor samen naar een Veiliger Nederland met passie voor je werk. Over samenwerken met collega’s van verschillende leeftijden zegt hij: “Geweldig om met zo veel verschillende leeftijdsgroepen dagelijks te mogen werken. Soms zit je als oudere beveiliger vastgeroest in een bepaalde werkwijze en om dan van jongere collega’s nieuwe ideeën te horen, kan heel erg stimulerend zijn.” Hij vindt dat hij de V-factor heeft omdat hij de afgelopen jaren binnen I-SEC bezig is geweest om nieuwe beveiligers te trainen en op te leiden tot vakbekwame beveiligers. “Om de verschillende mensen van jong tot oud en uit verschillende culturen te begeleiden naar een hoger niveau geeft mij elke dag enorm veel voldoening en eer van mijn werk. Dat is waarom ik ooit ben begonnen als luchtvaartbeveiliger.”

Onder de indruk
De jury vindt Marcel Boers is een beveiliger met heel veel ervaring die het ook leuk vindt om zijn kennis over te dragen op de nieuwe generatie beveiligers. Hij straalt gastvrijheid uit en is ondanks zijn bescheidenheid toch zeer slagvaardig. ‘Een coach waar je als beveiliger makkelijk op af stapt voor support. En die gastvrijheid als uitgangspunt hanteert bij het uitvoeren van een controle.’
De jury verklaarde bijzonder onder de indruk te zijn van de kwaliteit van de drie beveiligers. ‘Zij zijn alle drie ware boegbeelden van de beveiligingsbranche en verdienen alle lof.’ De winnaar van V-factor 2019 heeft de juiste combinatie van goed getraind zijn, verantwoordelijkheidsgevoel en enthousiasme voor het beveiligingsvak.

Gedeeld

Geef een reactie