Beveiliging nieuws

Onze partners

MPL

ASIS

Sequrix

Bydemes

NIBHV

Avigilon Alta

Dahua

VBN

Paxton

Crown Security Services

OSEC

Paraat

Securitas

20face

EAL

Seris

Seagate

Masset Solutions

Dero Security Products

Traka ASSA ABLOY

CDVI

Oribi ID Solutions

Nimo Drone Security

Koninklijke Oosterberg

Trigion

Gold-IP

PG Security Systems

Add Secure

Milestone

BHVcertificaat.online

SmartSD

De Beveiligingsjurist

Multiwacht

Top Security

Uniview

SmartCell

Explicate

G4S

NetworxConnect

GFT

Connect Security

RoSecure

Regio Control Veldt

ADI

DZ Technologies

Eizo

Alarm Meldnet

ARAS

Hikvision

VVNL

Centurion

Kiwa

Secusoft

i-Pro

2N

Optex

Bosch Security Systems

Brivo

VEB

VideoGuard

SOBA

Lobeco

Nimo Dog Security

Advancis

HD Security

Genetec

Ajax Systems

JMB Groep

CSL

Alphatronics

Akuvox

SMC Alarmcentrale

CardAccess

Unii

Service Centrale Nederland

ASSA ABLOY

VAIBS

IDIS

Hanwha Vision Europe

HID

Nenova

Eagle Eye Networks

Securitas beveiligers UMC Maastricht leggen het werk neer

21 augustus 2018
Redactie
12:15

Securitas beveiligers van het UMC Maastricht komen in actie voor gezonde roosters, fatsoenlijk loon en meer zekerheid, zo maakt vakbond FNV bekend. Vanaf vandaag leggen zij twee keer per dag het werk een half uur neer.

Naast de acties bij het UMC Maastricht zijn er ook al acties van beveiligers op Schiphol, VU Amsterdam, Ministerie van Defensie en MSD Oss. De reden van de werkonderbrekingen zijn de stukgelopen onderhandelingen over een nieuwe cao voor de 31.000 beveiligers in het land.

Beveiligers eisen gezonde roosters, meer loon en meer zekerheid
Mohamed Gafki, bestuurder FNV: “De beveiligers zien dat hun beursgenoteerde werkgever genoeg winsten maakt, maar toch weigert om tegemoet te komen aan hun eisen voor gezonde roosters, een fatsoenlijk loon en meer zekerheid. Tot en met 2 september leggen de Securitas beveiligers in het UMC elke dag het werk neer van 11:00 tot 11:30 uur en van 16:30 – 17:00 uur. Daarna sluiten wij langere acties niet uit.”

Stukje waardering
Rob Gaastra, beveiliger van UMC Maastricht: “Wij zetten ons 24 uur per dag, 7 dagen per week, in voor de veiligheid van medewerkers en patiënten in het ziekenhuis. Wij verwachten daar op z’n minst een stukje waardering van onze werkgevers voor terug. Zeker als je weet dat het meeste geld voor de werkgevers wordt verdiend door de beveiligers op de werkvloer. Nul procent loonsverhoging en ongezonde roosters is geen blijk van waardering, integendeel.”

Vuurtje slaat over
Arie Kaspers van CNV Vakmensen: “De acties begonnen eerst op Schiphol. Maar het vuurtje slaat nu echt over. Beveiligers zijn vakmensen. Ze willen hun werk goed doen. Daarom zijn gezonde roosters, meer zekerheid en een fatsoenlijk loon noodzakelijk.”
FNV Beveiliging en CNV Vakmensen stelden de werkgevers in de Particuliere Beveiliging een ultimatum dat afliep op 30 juni jl. omdat het gat tussen wat de bonden eisen en wat de werkgevers bieden onoverbrugbaar groot is. De cao Particuliere Beveiliging geldt voor circa 31.000 beveiligers die onder andere werken voor Securitas, Trigion en G4S Nederland, maar ook voor Schipholbeveiligers die werken bij Securitas T&A, Procheck International en I-Sec.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner