Securitas en Trigion winnen aanbesteding Rijksoverheid

Een deel van de huidige overeenkomsten die de Rijks Beveiligings Organisatie (RBO) heeft met particuliere beveiligingsorganisaties loopt maart 2020 af. Daarom is een Europese aanbesteding gestart, waaruit onlangs de bedrijven Securitas en Trigion als winnaars naar voren zijn gekomen.

De Rijks Beveiligings Organisatie (RBO) is verantwoordelijk voor de fysieke beveiliging van gebouwen van de rijksoverheid. Voor de uitvoering van die taak wordt gebruik gemaakt van ingehuurde beveiligers van particuliere beveiligingsorganisaties. Om de zoveel tijd worden de diensten opnieuw aanbesteed en dat gebeurt vanwege de grootte van de opdracht op Europese schaal. Een deel van de huidige contracten loopt af per maart 2020. Daarom is dit jaar een nieuwe Europese aanbesteding uitgeschreven.

Flinke opdracht
De huidige contracten waren eveneens met Securitas en Trigion. Daarom is het op zichzelf niet verbazingwekkend dat de twee ook deze aanbesteding hebben gewonnen. Het gaat om een flinke opdracht. De RBO draagt zorg voor de uitvoering op zo’n 400 (rijks)locaties en bij meer dan 150 rijksevenementen. Er wordt gebruik gemaakt van zowel eigen beveiligers als ingehuurde beveiligers.

Gedeeld

Geef een antwoord