Beveiliging nieuws

Onze partners

Alarm Meldnet

Unii

Bydemes

Nenova

HD Security

VAIBS

Crown Security Services

Traka ASSA ABLOY

i-Pro

Explicate

Paraat

Avigilon Alta

Alphatronics

Hikvision

PG Security Systems

Akuvox

Securitas

SmartCell

Brivo

VideoGuard

NetworxConnect

ARAS

HID

EAL

VBN

Boon Edam

Seris

Dero Security Products

Gold-IP

Nimo Drone Security

Sequrix

BHVcertificaat.online

Connect Security

Oribi ID Solutions

Dahua

De Beveiligingsjurist

Service Centrale Nederland

DZ Technologies

Top Security

ADI

Secusoft

Trigion

SmartSD

ASSA ABLOY

NIBHV

MPL

Uniview

Add Secure

20face

CDVI

CardAccess

Optex

Bosch Security Systems

RoSecure

Advancis

Seagate

CSL

Nimo Dog Security

IDIS

Paxton

VVNL

Milestone

Centurion

Hanwha Vision Europe

2N

VEB

Eagle Eye Networks

Koninklijke Oosterberg

Multiwacht

Eizo

SOBA

OSEC

GFT

Kiwa

Regio Control Veldt

G4S

Lobeco

ASIS

Masset Solutions

Ajax Systems

SMC Alarmcentrale

Genetec

JMB Groep

Securitas komt met 4D Beveiligen

5 april 2016
Redactie
05:14

Securitas introduceert de veiligheidsstrategie 4D Beveiligen. Dit is volgens het bedrijf een manier van beveiligen waarbij de factor mens en zijn informatiepositie centraal staan. Securitas zegt met 4D Beveiligen in te spelen op het toenemende dreigingsniveau en de veranderende veiligheidsbehoeften in de maatschappij.
Ruben van Berg, operationeel directeur van Securitas: “De manier waarop veiligheidsmaatregelen vandaag de dag zijn ingericht, is onvoldoende effectief. De klassieke beveiligingsmarkt is voornamelijk reactief. Traditioneel richt de markt zich op het inschatten van risico’s. Daarop worden maatregelen genomen om incidenten te voorkomen. Pas achteraf kunnen we zien of de inschatting juist was en of er aanpassingen nodig zijn. Maar vervolgens gaan we weer zitten wachten tot het opnieuw misgaat. Het is hoog tijd om oplossingen voor veiligheidsvraagstukken te herdefiniëren.”
Met de introductie van 4D Beveiligen zegt Securitas het voortouw  te nemen om van een reactieve aanpak te komen tot een nieuwe, integrale proactieve aanpak. Van Berg: “De toenemende dreiging noodzaakt tot een geheel nieuwe aanpak. Als geïntegreerde veiligheidsstrategie vervangt 4D Beveiligen de klassieke veiligheidsstrategieën en aansturingsmodellen. De methode borgt voortdurende verbetering van de veiligheid en draagt bij aan de gastvrijheid, effectiviteit en flexibiliteit van organisaties. Daarmee spelen we in op de veranderende maatschappij en de veiligheidsbehoefte vanuit de markt.”
Een belangrijk onderdeel van 4D Beveiligen is volgens het bedrijf dat er continu wordt gemonitord op afwijkende signalen die naar een mogelijke dreiging verwijzen. Uitgaan van dreiging, in plaats van alleen risico’s, maakt het mogelijk om flexibel om te gaan met de in te zetten maatregelen. Tevens wordt door monitoring het effect van maatregelen inzichtelijk gemaakt. Het dreigingsniveau wordt afgeleid uit de totale informatievoorziening, gebaseerd op openbare bronnen, contacten met hulpdiensten en de signalen die Securitas zelf oppikt.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

MPL

Seagate

Videoguard

Wordt een partner