Beveiliging nieuws

Onze partners

Alphatronics

SmartCell

PG Security Systems

Paxton

CDVI

Optex

ARAS

Hanwha Vision Europe

CardAccess

Seagate

IDIS

NIBHV

Eizo

G4S

NetworxConnect

Connect Security

Securitas

De Beveiligingsjurist

RoSecure

Masset Solutions

Dero Security Products

OSEC

Alarm Meldnet

Trigion

Hikvision

HD Security

Gold-IP

Traka ASSA ABLOY

Oribi ID Solutions

Add Secure

ADI

ASIS

Nimo Dog Security

VideoGuard

20face

Genetec

SOBA

2N

ASSA ABLOY

Akuvox

SMC Alarmcentrale

Centurion

Secusoft

Nimo Drone Security

VBN

Advancis

Crown Security Services

MPL

Sequrix

Nenova

HID

Kiwa

SmartSD

Explicate

Uniview

BHVcertificaat.online

VAIBS

Lobeco

Multiwacht

Ajax Systems

GFT

Paraat

Service Centrale Nederland

Dahua

i-Pro

DZ Technologies

CSL

Regio Control Veldt

EAL

Koninklijke Oosterberg

Bosch Security Systems

VEB

Brivo

Avigilon Alta

Eagle Eye Networks

Top Security

Bydemes

JMB Groep

Milestone

Seris

VVNL

Unii

Security Innovation Awards uitgereikt tijdens Security Essen

25 september 2018
Redactie
20:06

De eerste avond van de vakbeurs Security Essen werden de Security Innovation Awards uitgereikt. Ook een Nederlands bedrijf viel in de prijzen: Amaryllo, al was de voor de detailhandel ontwikkelde inzending meer bedoeld voor marketing dan voor security.

De Security Innovation Awards zijn een traditie tijdens de vakbeurs Security in Essen. Opvallend was dat dit jaar de grote namen ontbraken. Behalve dan Kötter, dat een van de grootste manbeveiligers is in Duitsland. Verder waren het relatief onbekende bedrijven, waarvan bijna de helft uit het buitenland kwam.

In de categorie Technik + Produkte ging de bronzen award naar 360 Vision Technology voor een camerasysteem dat speciaal ontwikkeld is voor grenscontrole.

Zilver was voor het bedrijf Jansen Tore, dat een roldeur heeft ontwikkeld met weerstandsklasse WK5, wat betekent dat de deur aardig wat geweld kan doorstaan. De speciale roldeur is bedoel voor onder andere afsluiting van magazijnen met diefstalgevoelige goederen.

Goud, tenslotte, ging naar het Zwitserse bedrijf UrbanAlps voor een metalen, met 3D-printers gemaakte holle sleutel, waarbij de permutaties aan de binnenzijde zitten, zodat namaak volgens de fabrikant zo goed als uitgesloten is.

In de categorie Cybersecurity was er heel opmerkelijk alleen een gouden award. Die ging naar het …. bedrijf Innogy, dat de zogenoemde Cyber Security Maturity Cockpit ontwikkeld heeft. Dit is een soort router, waarmee apparaten in huis veilig op internet aangesloten kunnen worden.

In de categorie Dienstverlening was er geen bronzen award. De zilveren award ging naar het Nederlandse bedrijf Amaryllo International, voor ontwikkeling van de Soteria – Smart Retailer Service. Eigenlijk is dit niet eens een beveiligingsproduct, maar een systeem dat winkeliers inzicht geeft in het gedrag van klanten en plaatsen waar het extra druk is, zodat zij op basis van de gegevens hun winkelinrichting kunnen optimaliseren.

Kötter Security ging met de gouden award naar huis als blijk van erkenning voor de nieuwe Notruf- und Serviceleitstelle, ofwel particuliere alarmcentrale van het bedrijf. Het bijzondere was volgens de jury dat de centrale zowel 50518 als 3138 gecertificeerd is.

Tot slot was er nog een Special Award. Deze ging naar IP.access, dat een systeem heeft ontwikkeld waarmee nauwkeurig mobiele telefoons in een bepaald gebied zijn te traceren. Bovendien is heel veel data uit de telefoons te halen, die verwerkt kan worden in een dreigingsanalyse. Het product is dan ook vooral ontwikkeld voor gebruik door overheidsorganisaties.

De vakbeurs Security Essen duurt nog tot en met vrijdag.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

MPL

Videoguard

Suricat

Wordt een partner