Beveiliging nieuws

Onze partners

Advancis

ASSA ABLOY

GFT

SmartCell

Service Centrale Nederland

Traka ASSA ABLOY

VBN

Unii

VideoGuard

JMB Groep

EAL

Nimo Drone Security

Nenova

De Beveiligingsjurist

Avigilon Alta

OSEC

DZ Technologies

Crown Security Services

VAIBS

Seris

Alphatronics

BHVcertificaat.online

Add Secure

Securitas

ASIS

Bydemes

Kiwa

Paxton

Dero Security Products

Gold-IP

Oribi ID Solutions

HD Security

Optex

SOBA

CSL

ADI

Trigion

NIBHV

G4S

VVNL

Boon Edam

Uniview

Milestone

Lobeco

SMC Alarmcentrale

Hanwha Vision Europe

CDVI

Nimo Dog Security

Akuvox

Centurion

Explicate

HID

VEB

20face

2N

NetworxConnect

Dahua

RoSecure

Sequrix

ARAS

Masset Solutions

Ajax Systems

Brivo

Multiwacht

CardAccess

Eagle Eye Networks

Regio Control Veldt

Alarm Meldnet

Connect Security

Koninklijke Oosterberg

Hikvision

Eizo

IDIS

Seagate

Secusoft

SmartSD

PG Security Systems

Top Security

Paraat

Genetec

i-Pro

Bosch Security Systems

MPL

Security & Safety Things gaat verder als Azena

23 september 2021
Redactie
09:06

Security & Safety Things, dat een universeel besturingssysteem voor slimme IP-camera’s brengt, maakt bekend dat het de naam heeft gewijzigd in Azena. Zo verwacht men sneller de naamsbekendheid te kunnen vergroten en een sterkere marktpositie te krijgen.

Sinds de start in 2018 groeide het door Bosch opgerichte bedrijf uit tot een organisatie met meer dan 120 medewerkers. Het heeft een hoofdkantoor in München, een ontwikkelingscentrum op Strijp in Eindhoven en een Innovatie Accelerator-faciliteit in Pittsburgh. Het Azena-platform bestaat uit een open besturingssysteem voor camera’s en een Application Store met bijna honderd videoanalyse-apps op basis van kunstmatige intelligentie (AI). Deze techniek stelt slimme camera’s in staat om tegelijkertijd meerdere apps – direct op het apparaat – te laten draaien. Integrators kunnen flexibel apps toevoegen of wijzigen op één of meerdere camera’s, afgestemd op de behoefte van hun klanten. Men kan inmiddels kiezen uit vijftien modellen camera’s van zes verschillende fabrikanten, in diverse uitvoeringen.

Veertig verschillende toepassingen
“Systeemintegrators spelen een cruciale rol in het verbinden van de camerasystemen op ons platform”, zegt Hartmut Schaper, chief executive officer van Azena. “De naam Azena positioneert ons steviger in de markt en helpt ons een betere naamsbekendheid te genereren.” De Azena Application Store bevat nu apps voor meer dan veertig verschillende toepassingen in ten minste 25 verschillende verticale markten. Mogelijkheden zijn onder andere traditionele perimeterbeveiliging, preventie van derving in de detailhandel en bezettingsmanagement in stadions. Zo gebruikt het Amerikaans professionele hockeyteam Pittsburgh Penguins het Azena-platform voor het monitoren van drukte bij de ingangen van het stadion, kentekenplaatherkenning ten behoeve van efficiënter parkeren en heat mapping voor betere positionering van verkooppunten voor fan merchandise.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

MPL

Videoguard

Seagate

Wordt een partner