Security Summit 2018 succesvol van start

In Fort Wierickerschans nabij Gouda zijn 250 beveiligingsspecialisten begonnen aan de Security Summit 2018. Het doel is kennisuitwisseling, waarbij de kennis niet voorbehouden blijft aan deelnemers. Op termijn levert de Summit whitepapers op, waar iedereen op veiligheidsgebied zijn voordeel kan doen.

Het thema van de Security Summit 2018 is Changing Security, waarmee benadrukt wordt dat dreigingen en risico’s aan het veranderen zijn en dat de beveiliging daartegen zal moeten mee veranderen. Het hele veiligheidsveld is veel te breed om in één dag te behandelen. Daarom wordt ingespeeld op vier actuele thema’s: Internet of Things en Cybercrime, Travel Security, Insider Threats en Drones. In werkgroepen wordt begonnen aan het ontwikkelen van richtlijnen en whitepapers, die helpen bij het creëren van nieuwe strategieën.

Kopstukken
De workshops worden voorafgegaan door plenaire inleidingen door kopstukken als Patricia Zorko van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, professor Beatrice de Graaf van de Universiteit van Utrecht en Kamerlid Kees Verhoeven van D66. De belichten de verstrekkende gevolgen van cybercrime voor de samenleving vanuit beleidsmatig, wetenschappelijk en politiek perspectief. De Security Summit 2018 is een initiatief van de Vereniging Beveiligingsprofessionals Nederland (VBN), die het evenement ook volledig financiert.

Gedeeld

Geef een reactie