Beveiliging nieuws

Onze partners

VVNL

ADI

De Beveiligingsjurist

Nimo Dog Security

Brivo

Akuvox

Securitas

IDIS

Alphatronics

Unii

VideoGuard

Koninklijke Oosterberg

Eizo

CDVI

Lobeco

Ajax Systems

SMC Alarmcentrale

OSEC

DZ Technologies

Bosch Security Systems

Seris

Paraat

NetworxConnect

Explicate

Uniview

EAL

Nimo Drone Security

Hanwha Vision Europe

GFT

Hikvision

Gold-IP

VEB

Nenova

JMB Groep

G4S

Masset Solutions

Eagle Eye Networks

CSL

HD Security

20face

VBN

Crown Security Services

Bydemes

Alarm Meldnet

CardAccess

HID

Advancis

BHVcertificaat.online

Paxton

Kiwa

Milestone

RoSecure

SmartCell

Traka ASSA ABLOY

Service Centrale Nederland

ASIS

Oribi ID Solutions

Connect Security

Multiwacht

Boon Edam

Genetec

ARAS

Optex

PG Security Systems

Seagate

NIBHV

Trigion

i-Pro

SOBA

Secusoft

Add Secure

Sequrix

2N

MPL

Avigilon Alta

SmartSD

Centurion

Dahua

Top Security

Dero Security Products

ASSA ABLOY

VAIBS

Regio Control Veldt

Sinterklaas wordt steeds meer een high risk-evenement

3 november 2018
Redactie
08:42

Wat ooit een vrolijk kinderfeestje was begint steeds grimmiger te worden. Wie over twee weken de landelijke intocht in Zaanstad wil meemaken, zal toegangspoortjes en strenge controles moeten passeren. Dit om te voorkomen dat voor- en tegenstanders van Zwarte Piet elkaar te lijf gaan.

De gemeente Zaanstad heeft strikte veiligheidsregels opgesteld voor de intocht. Het gebied waar de goedheiligman op 17 november aankomt wordt afgezet met hekken en is alleen toegankelijk via toegangspoortjes, waar jassen en tassen worden gecontroleerd. Het is verboden om glaswerk mee te nemen en ook drones zijn taboe. Volgens de gemeente vormen de rechten van kinderen het uitgangspunt bij de maatregelen die de burgemeester, politie en Openbaar Ministerie nemen om een ongestoord, feestelijk en veilig verloop van de intocht te waarborgen.

Protest
Voor- en tegenstanders van Zwarte Piet mogen wel betogen, maar alleen met toestemming van de gemeente en op door de gemeente toegewezen locaties. Gezichtsbedekking is daarbij verboden en de locaties voor voor- en tegenstanders liggen veiligheidshalve ver uit elkaar. Een actiegroep van tegenstanders heeft al aangekondigd ‘vreedzaam’ te gaan demonstreren bij het Zaans Museum, waar de route van Sinterklaas eindigt. Burgemeester Jan Hamming wil echter alleen demonstraties toestaan op plaatsen waar de kinderen er geen last van hebben tijdens het feest. Bij een evenement waar veel kinderen aanwezig zijn is de tolerantie voor wanordelijkheden zeer laag, verklaart hij. Kinderen mogen volgens de burgemeester best iets meekrijgen van een demonstratie, maar hebben het recht om niet blootgesteld te worden aan gespannen situaties, verbale of fysieke confrontaties en andere grensoverschrijdende zaken. Daar wordt een scherpe grens getrokken. Tot nu toe heeft zich één groep aangemeld om tegen Zwarte Piet te demonstreren en twee groepen die voor Zwarte Piet zijn. Tot die laatste twee behoort de extreemrechtse Nederlandse Volks Unie.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

MPL

Seagate

Videoguard

Wordt een partner