Beveiliging nieuws

Onze partners

Dahua

Service Centrale Nederland

Avigilon Alta

Seagate

Optex

VEB

Connect Security

CDVI

Gold-IP

Trigion

Crown Security Services

Advancis

VVNL

Alphatronics

Masset Solutions

De Beveiligingsjurist

ARAS

CSL

Secusoft

Bydemes

Centurion

Genetec

Multiwacht

Add Secure

Sequrix

HD Security

Milestone

Securitas

Eizo

Alarm Meldnet

BHVcertificaat.online

CardAccess

NIBHV

Nenova

Nimo Dog Security

Boon Edam

Unii

GFT

Ajax Systems

NetworxConnect

EAL

Eagle Eye Networks

Lobeco

Traka ASSA ABLOY

Hanwha Vision Europe

i-Pro

Regio Control Veldt

Paxton

JMB Groep

VBN

SmartSD

SMC Alarmcentrale

HID

G4S

Explicate

ASIS

Koninklijke Oosterberg

Dero Security Products

Brivo

PG Security Systems

ASSA ABLOY

Seris

Uniview

VideoGuard

Hikvision

ADI

VAIBS

Kiwa

Nimo Drone Security

IDIS

RoSecure

Akuvox

20face

DZ Technologies

OSEC

Top Security

MPL

SmartCell

2N

Bosch Security Systems

Oribi ID Solutions

SOBA

Paraat

Slachtofferhulp 2020 wetenschappelijk bekeken

26 oktober 2016
Redactie
07:57

Slachtofferhulp Nederland en Tilburg University starten samen een Academische Werkplaats. Hier gaan Slachtofferhulp Nederland en het International Victimology Institute Tilburg (INTERVICT) een onderzoeksprogramma ontwikkelen rond het thema Slachtofferhulp 2020.

Slachtofferhulp Nederland biedt jaarlijks praktische, juridische en psychosociale ondersteuning aan meer dan 200.000 slachtoffers van misdrijven, ongevallen, rampen en calamiteiten. INTERVICT richt zich op interdisciplinair onderzoek naar de juridische, psychologische en sociale implicaties van slachtofferschap en wil bijdragen aan evidence-based kennis over de empowerment en ondersteuning van slachtoffers van misdrijven.

Academische Werkplaats
Doel van de Academische Werkplaats is de werkwijze van Slachtofferhulp Nederland waar mogelijk wetenschappelijk te onderbouwen en verkregen kennis te vertalen naar voor de praktijk en beleid bruikbare kennisproducten zoals adviezen, interventies, protocollen en richtlijnen. Dat biedt onderzoekers en studenten van INTERVICT de mogelijkheid om naast fundamenteel ook praktijkgericht onderzoek te doen. Een tweede doel is de innovatie van de dienstverlening van Slachtofferhulp Nederland en slachtofferondersteuning in bredere zin.

Lotgenotencontact
‘Peer support’ oftewel lotgenotencontact en zelfhulp zal een belangrijk onderzoeksthema van de Academische Werkplaats zijn. Slachtoffers ervaren deze vorm van ondersteuning als bijzonder waardevol en werkzaam, maar systematisch wetenschappelijk onderzoek naar de verschillende vormen van peer support voor slachtoffers van misdrijven is tot op heden niet gedaan. Lotgenotencontact is er in vele vormen. Het is belangrijk om te weten welke vormen de meest effectieve zijn, welke groepen slachtoffers zich aangesproken voelen en gebaat zijn bij lotgenotencontact en welke mechanismen eronder schuilgaan; kortom, wat zijn de werkzame ingrediënten? Slachtofferhulp Nederland financiert in het kader van de Academische Werkplaats een 4-jarig promotieonderzoek naar peer support.

Deel dit artikel via:

Vlog

Premium partners

Videoguard

MPL

Seagate

Wordt een partner