Beveiliging nieuws

Onze partners

VEB

Connect Security

Seris

Nimo Dog Security

CDVI

CardAccess

Lobeco

Brivo

Eagle Eye Networks

Hanwha Vision Europe

Akuvox

Advancis

Sequrix

Koninklijke Oosterberg

Alarm Meldnet

Bydemes

Bosch Security Systems

Paraat

Gold-IP

SmartCell

Nenova

PG Security Systems

Avigilon Alta

Paxton

Unii

Genetec

Explicate

Dero Security Products

Traka ASSA ABLOY

20face

NetworxConnect

Add Secure

Oribi ID Solutions

Top Security

VVNL

ADI

ASSA ABLOY

Ajax Systems

Securitas

Optex

JMB Groep

SMC Alarmcentrale

GFT

De Beveiligingsjurist

VBN

Hikvision

Secusoft

VideoGuard

Masset Solutions

Uniview

Dahua

i-Pro

RoSecure

G4S

Alphatronics

OSEC

DZ Technologies

VAIBS

Nimo Drone Security

IDIS

HID

Trigion

BHVcertificaat.online

MPL

Regio Control Veldt

Centurion

Eizo

Seagate

ARAS

Multiwacht

Milestone

SOBA

EAL

2N

Service Centrale Nederland

HD Security

CSL

NIBHV

Kiwa

SmartSD

Crown Security Services

ASIS

Slimme camera’s tegen te grote drukte aan Belgische kust

10 juni 2020
Redactie
06:20

Het bedrijf Citymesh uit Brugge heeft van de Vlaamse overheid opdracht gekregen om langs de kust 250 intelligente camera’s te installeren. Hiermee wordt dan gecontroleerd of het op bepaalde plaatsen niet onmogelijk wordt om voldoende afstand te houden om coronabesmetting tegen te gaan.

Nu ook in België de regels zijn versoepeld, wordt komende zomer een grote drukte verwacht in de Belgische kustgemeenten. Die hebben daarom een plan bedacht om de toeristenstroom onder controle te houden. Een netwerk van slimme camera’s maakt duidelijk waar het druk is, zodat op die plaatsen opgetreden kan worden om de drukte zoveel mogelijk te verspreiden.

Kunstmatige intelligentie
Technologiebedrijf Citymesh gaat voor dit project Footfall AI inzetten. Dit monitort hoeveel mensen zich op bepaalde openbare plaatsen bevinden. Het werkt de berekening steeds in real-time bij waardoor de beheerder te allen tijde een correct beeld krijgt van hoeveel mensen die zich op een bepaalde plek bevindt. Footfall AI weet hoe groot een bepaalde ruimte is. Daarna berekent het automatisch hoeveel mensen zich maximaal in die ruimte mogen bevinden volgens de regels van social distancing. Zo brengt Footfall AI in kaart hoe druk een plek is, rekening houdend met de social distancing maatregelen. De stad krijgt daarnaast inzicht in het soort passanten: de Footfall AI onderscheidt onder meer auto’s, voetgangers en vrachtwagens van elkaar. Het tellen gebeurt aan de hand van virtuele lijnen in het beeldveld van de camera’s.

Website
De software wordt al op bescheiden schaal toegepast in een winkelcentrum. Het is mogelijk het systeem aan een website te koppelen, zodat ook toeristen vooraf kunnen nagaan of het ergens al erg druk is en de kans bestaat dat zij bij aankomst worden teruggestuurd. Dankzij de camera’s hoeven geen toezichthouders ingezet te worden om mensen te tellen, wat ook weer bijdraagt aan het terugdringen van het besmettingsgevaar. De camera’s gaan langs de kust ook het verkeer monitoren om verkeerschaos tegen te gaan. Volgens de West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé zullen de camera’s enkel gebruikt worden om de drukte in kaart te brengen.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

MPL

Videoguard

Seagate

Wordt een partner