Beveiliging nieuws

Onze partners

RoSecure

CDVI

Unii

Avigilon Alta

Alarm Meldnet

SOBA

Seris

G4S

PG Security Systems

JMB Groep

Explicate

Eizo

Secusoft

Brivo

ARAS

De Beveiligingsjurist

Hanwha Vision Europe

IDIS

SmartCell

Trigion

Add Secure

SMC Alarmcentrale

Lobeco

Dahua

VBN

NetworxConnect

Centurion

VEB

Akuvox

Oribi ID Solutions

Ajax Systems

Connect Security

Sequrix

HID

Eagle Eye Networks

OSEC

Genetec

Masset Solutions

Paraat

VAIBS

Hikvision

Bydemes

Optex

VideoGuard

Gold-IP

Traka ASSA ABLOY

BHVcertificaat.online

ASSA ABLOY

VVNL

ASIS

Advancis

Regio Control Veldt

Kiwa

Dero Security Products

Alphatronics

20face

Bosch Security Systems

Service Centrale Nederland

Nimo Dog Security

Securitas

Multiwacht

Seagate

Milestone

Top Security

CSL

HD Security

NIBHV

Uniview

2N

SmartSD

GFT

Koninklijke Oosterberg

Paxton

DZ Technologies

i-Pro

CardAccess

MPL

ADI

EAL

Nenova

Nimo Drone Security

Boon Edam

Crown Security Services

Slimme ‘tag’ wint Veiligheid Innovatie Competitie 2019

8 juli 2019
Redactie
17:06

Embedded Acoustics heeft de finale van de Veiligheid Innovatie Competitie 2019 (VIC) gewonnen. Het bedrijf bedacht een ‘slimme tag’, een soort sticker, voor op een container. Die geeft door wat er met de container gebeurt. De tag registreert onder meer of een container wordt verplaatst of opengemaakt.

De VIC is bedoeld om het midden- en kleinbedrijf en startups te motiveren tot innovatieve producten of ideeën. Dat was dit keer de veiligheid rond ’smart harbour rotterdam’. De finale vond plaats bij het Erasmus Centre for Entrepreneurship.
Juryvoorzitter kapitein-ter-zee Chris van den Berg vertelde dat Embedded Acoustics heeft gewonnen omdat het idee praktisch is en relatief snel in te voeren. De winnaar krijgt 200.000 euro om het innovatieve idee tot een werkend prototype of geteste methode uit te werken.

Veiligheid haven Rotterdam
De ministeries van Defensie en Justitie en Veiligheid en de nationale politie willen het bedrijfsleven met de VIC in een vroeg stadium betrekken bij innovatie rond een actueel thema.
Het enorme Rotterdamse havengebied is een uiterst dynamische omgeving. Het Havenbedrijf, de containerterminals, industrieën, rederijen, verladers en de expediteurs op de Maasvlakte zijn in hoge mate geautomatiseerd. De digitale informatiestroom speelt inmiddels een even belangrijke rol als het goederenverkeer. Ook hierbij vormt veiligheid een uitdaging.
Geavanceerde technologie maakt de haven veiliger, maar brengt ook nieuwe (cyber)uitdagingen met zich mee. De vraag is hoe de veiligheidspartners (politie, brandweer, douane, Koninklijke Marechaussee, Havenbedrijf en particuliere beveiligingsorganisaties) hier op moeten reageren. Hoe versnel je bijvoorbeeld de informatie-uitwisseling bij incidenten tussen first responders én juridisch juist? Hoe ga je om met de toenemende hoeveelheid aan data en is die te combineren? Helpt toegepaste kunstmatige intelligentie hierbij en hoe dan?

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner