Slotenmaker helpt opgelichte dame (89) aan nieuw slot

Een hoogbejaarde dame haalde de krant nadat zij 1091 euro moest betalen voor een nieuw slot op de voordeur. Een slot dat bovendien niet goed functioneerde. Slotenmaker Frank Lijten uit Veldhoven baalde ervan dat zijn branche weer door oplichters in een kwaad daglicht werd gesteld en leverde de dame gratis een nieuw slot, dat wel goed werkt.

Enkele weken geleden had het slachtoffer van de oplichterstruc een nieuw slot nodig op de voordeur. Via de Gouden Gids kwam zij bij de Slotenmakerscentrale terecht. Die stuurde een monteur, die het oude slot verving. Kennelijk had de monteur door dat de oude dame geen partij voor hem was. Hij maakte zich er met de Franse slag vanaf en presenteerde voor zijn werkzaamheden een rekening van 1091 euro, die direct voldaan moest worden. De overdonderde vrouw betaalde met haar pinpas, maar waarschuwde wel haar zoon nadat zij van de schrik bekomen was. De zoon probeerde het bedrijf te achterhalen, maar werd van het kastje naar de muur gestuurd. Uiteindelijk werd de kwestie in de krant aan de kaak gesteld.

Helpende hand
Slotenmaker Frank Lijten las het artikel en besloot meteen de helpende hand te bieden. Het verhaal kwam hem bekend voor, want hij wordt regelmatig benaderd door mensen die het slachtoffer zijn geworden van malafide slotenmakers. Hij ging bij de dame langs en verving het prutswerk door een uitstekend functionerend slot. Een kopje koffie volstond als vergoeding. Hij verklaarde dat hij ook eens de goede kant van zijn beroepsgroep wilde laten zien en dat hij het enorm betreurt dat criminelen het slotenmakersvak regelmatig in een kwaad daglicht brengen. Hij raadt met klem af om slotenmakers uit de Gouden Gids te halen. Beter is het volgens hem om op websites te kijken waar recensies op te lezen zijn. De consumentenbond en de politie komen met een vergelijkbaar advies.

Gedeeld

Geef een antwoord