Beveiliging nieuws

Onze partners

RoSecure

Gold-IP

VideoGuard

NIBHV

CSL

Milestone

Nenova

Multiwacht

Sequrix

VBN

CardAccess

Koninklijke Oosterberg

CDVI

HID

Paxton

MPL

Brivo

BHVcertificaat.online

Akuvox

VVNL

SmartSD

Oribi ID Solutions

Kiwa

Hikvision

OSEC

Connect Security

Securitas

Hanwha Vision Europe

Eagle Eye Networks

DZ Technologies

Add Secure

JMB Groep

Seagate

Trigion

Regio Control Veldt

De Beveiligingsjurist

HD Security

SMC Alarmcentrale

VEB

Crown Security Services

Centurion

Eizo

Dero Security Products

Nimo Drone Security

EAL

Service Centrale Nederland

GFT

ASSA ABLOY

Alarm Meldnet

Ajax Systems

Traka ASSA ABLOY

Top Security

ASIS

NetworxConnect

Avigilon Alta

Secusoft

Nimo Dog Security

Explicate

SmartCell

Masset Solutions

Advancis

2N

Paraat

Unii

Lobeco

Optex

Bydemes

Seris

PG Security Systems

IDIS

VAIBS

SOBA

ARAS

i-Pro

Dahua

ADI

G4S

Bosch Security Systems

Alphatronics

Uniview

Genetec

20face

Smakeloze e-mail om personeel risicobewust te maken

11 mei 2021
Redactie
07:25

Om te kijken of medewerkers alert zijn, laten sommige bedrijven hen een nep-phishingmail ontvangen. In Engeland deed een spoorwegmaatschappij dat onlangs en dat viel niet in goede aarde. Medewerkers werd een bonus beloofd vanwege hun extra inzet tijdens de coronacrisis. Maar naar dat geld kunnen zij fluiten.

Het personeel en de vakbonden zijn woedend op West Midlands Trains. De ICT-afdeling van de vervoerder stuurde 2500 medewerkers afgelopen week een e-mail, waarin door hun directeur Julian Edwards een eenmalige beloning werd toegezegd omdat zij tijdens de pandemie hard zijn blijven doorwerken. In de e-mail zat een link en wie daar op klikte kreeg de boodschap ‘Dit was een test die door ons IT-team is bedacht om u te verleiden om op de link te klikken om zo voor een beloning in aanmerking te komen’.

Ongehoord
De Britse vakbond TSSA noemt de actie cynisch en schokkend. Temeer omdat meerdere medewerkers ernstig ziek zijn geworden door corona en één medewerker zelfs is overleden aan het virus. Intussen moesten andere collega’s zich met verhoogde werkdruk aan de risico’s blijven blootstellen, omdat de treinen moesten blijven rijden. De woordvoerder van de vakbond vindt het ongehoord dat het personeel nu met zo’n mailtje wordt bedankt voor hun inzet. Het bedrijf had ook een andere tekst kunnen bedenken om mensen te verleiden om op een verdachte link te klikken. “Het is bijna niet te geloven dat ze ervoor kozen om ten onrechte een bonus aan te bieden aan werknemers die zoveel hebben gedaan in de strijd tegen dit virus”, zegt hij tegenover dagblad The Guardian. In dezelfde krant geeft een woordvoerder van West Midlands Trains aan dat criminelen op dezelfde manier te werk gaan en dat het daarom een realistische test was. Hij zegt blij te zijn dat het ditmaal slechts om een nepmail ging, omdat de consequenties anders niet te overzien waren geweest.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

MPL

Videoguard

Seagate

Wordt een partner