Nederlanders sceptisch over landelijke invoering wietpas

Op de vraag of landelijke invoering van de wietpas een goed idee is antwoordt 62 procent van de bezoekers van Beveiliging Nieuws negatief. Dit komt overeen met een landelijke peiling (60 procent) van Maurice de Hond.

Er is vooral veel angst dat de wietpas voor meer overlast van illegale handel op straat zal zorgen. Van de ondervraagden verwacht 80 procent dat die handel zal toenemen. Er is dan ook een meerderheid (60 procent) voor het onmiddellijk stoppen van de invoering.

peilingDe onlangs in de zuidelijke provincies ingevoerde wietpas kan op weinig steun rekenen in Nederland. De wietpas in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland, verplicht wietkopers om lid te zijn van een coffeeshop. De pas wordt alleen uitgegeven aan Nederlanders en moet de overlast rond coffeeshops terugdringen. De landelijke invoering volgt in 2013. Daardoor kan er door drugstoeristen niet langer worden uitgeweken naar andere gemeenten. In aangrenzende gemeenten is momenteel sprake van meer toeloop.

Over het volledig vrijlaten van het gebruik van softdrugs heerst behoorlijke verdeeldheid. 45 procent van de ondervraagden zou dit toejuichen, terwijl 49 procent tegen is.

Gedeeld

Geef een antwoord