Android richt zich op zakelijk gebruik en beveiliging

Android moet geschikter worden voor zakelijk gebruik en de opslag van gevoelige informatie wordt veiliger. Google kondigde tijdens het jaarlijkse I/O ontwikkelaarsconferentie het nieuwe Android 5.0 aan. De nieuwe diensten komen samen onder de naam Android Work.

Sundar Pichai op Google IO

Google gebruikt beveiligingstechnologie van Samsungs Knox-platform om de beveiliging van Android op te schroeven en in te spelen op de bring-your-own-device-trend. Samsung heeft de volledige code van Knox openbaar gemaakt zodat dit in Android geïntegreerd kan worden. Android 5.0 heeft (voorlopig) de naam “L” gekregen en is in het najaar beschikbaar.

In de L-release van Android zal het mogelijk worden om de zakelijke omgeving volledig te scheiden van persoonlijke data. Verder zal de malware bescherming verbetert worden en komt er een mogelijkheid voor security patches vanuit de Google Play store. De nieuwe beveiligingsmogelijkheden in Android worden opgedeeld in apps. Het voordeel daarvan is dat een groot gedeelte van deze apps niet alleen beschikbaar komt voor de nog te verschijnen L-release, maar ook beschikbaar zal zijn voor oudere versies van Android.

Google kondigde tijdens I/O ook aanpassingen aan Docs aan en ongelimiteerde zakelijke Drive-opslag. Ook is het mogelijk voor bedrijven applicaties in bulk voor meerdere apparaten tegelijk aan te schaffen.

Gedeeld

Geef een reactie