Google lanceert Android versie met zakelijke beveiliging

Googe heeft Adroid for Work geïntroduceerd, deze speciale Android versie moet BYOD stimuleren en zakelijke functies en meer veiligheid naar Android brengen.

Android for WorkDe software maakt het onder andere mogelijk om werk- en privé-data gescheiden te houden en biedt betere beveiliging. Zakelijke content is te benaderen via een speciaal werkprofiel dat is geïsoleerd van de rest van de content die op het toestel staat. Zakelijke content kan ook op afstand worden verwijderd door de werkgever, terwijl persoonlijke gegevens gewoon blijven bestaan. De software maakt gebruik van de encryptietechnologie gebaseerd op SELinux die standaard in de nieuwste versie van Android is ingebouwd.

Ook het updaten en het installeren van nieuwe versies van eigen apps van het bedrijf kan via de Play Store verlopen. Verder zijn in Android for Work standaard een aantal zakelijke productiviteitstools ingebouwd, zoals voor e-mail, contacten, agenda, en Office-apps. De meeste grote smartphonefabrikanten hebben zich al achter Android For Work geschaard. Volgens Google moet het ook mogelijk worden om Android For Work te gebruiken met oudere versies van Android. Google liet vorig jaar al weten dat er meer zakelijke features en een integratie met Samsungs beveiligingssoftware Knox in Android zou komen.

Gedeeld

Geef een antwoord