Kim Dotcom introduceert versleutelde chatdienst

Kim Dotcom is begonnen met de uitrol van MegaChat. De dienst wordt geleidelijk geïntroduceerd, te beginnen met end-to-end versleutelde videogesprekken. Textchat en videoconferencing volgen.

MEGAchatEerder liet de ex-hacker al weten dat MegaChat een einde aan de surveillance van de NSA moet maken en een concurrent van Skype zal worden. Het is niet nodig om software te installeren, de chatdienst kan direct vanuit de browser worden gestart. Ook is het mogelijk om gecodeerd bestanden uit te wisselen waarmee gebruikers bestanden en mappen kunnen delen.

MegaChat gebruikt User Controlled Encryption (UCE), wat inhoudt dat gebruikers hun decryptiesleutel naar andere mensen kunnen sturen om ze toegang tot de bestanden te geven. De versleuteling van MegaChat wordt automatisch opgezet, de servers van de chatdienst spelen hierbij geen rol. Ook is het mogelijk om versleuteling via een browser-extensie voor Chrome of Firefox te installeren, hierdoor wordt de verbinding nog veiliger.

MEGAchatVooralsnog gaat het om een bètaversie van de dienst, wanneer de uiteindelijke versie van MegaChat zal verschijnen is niet bekendgemaakt.

Gedeeld

Geef een reactie