Maandelijkse updates voor Android

Samsung gaat minstens eens per maand beveiligingsupdates versturen voor zijn toestellen. Het bedrijf wil daarmee een ander beleid gaan voeren om het voortdurende misbruik van lekken aan banden te leggen en klanten beter te beschermen.

Android MSamsung zegt hier ook telecomaanbieders en partners bij te zullen betrekken, maar kan nog niet zeggen wanneer de eerste updates worden verstuurd.

Ook Google gaat nu voortaan maandelijks beveiligingsupdates sturen voor zijn Nexus smartphones en tablets. Beveiligingsupdates zullen tot drie jaar na de release van het apparaat verstrekt worden, of ten hoogste achttien maanden nadat de verkoop stopt in de Play Store.

Het besluit van beide bedrijven komt kort na de ontdekking van het Stagefright-lek, dat een groot aantal Android toestellen treft.De eerste update volgens het nieuwe beleid, bevat een fix voor het lek in Stagefright, het ernstigste lek in Android tot nu toe.

Verder heeft Google bekend gemaakt dat Android M, dat dit najaar verkrijgbaar is,  de beschikking krijgt over Auto Backup for Apps. Alle appdata, waaronder wachtwoorden kunnen in de cloud worden opgeslagen. De data kan dan bijvoorbeeld gebruikt worden bij overstap naar een ander toestel.

Gedeeld

Geef een reactie