Beveiliging nieuws

Onze partners

HD Security

Akuvox

Brivo

Alarm Meldnet

Koninklijke Oosterberg

BHVcertificaat.online

CardAccess

SMC Alarmcentrale

DZ Technologies

Securitas

Advancis

Traka ASSA ABLOY

Seagate

Optex

Unii

Explicate

MPL

Centurion

Oribi ID Solutions

Genetec

SmartSD

JMB Groep

2N

Uniview

Milestone

Masset Solutions

Dahua

ASSA ABLOY

i-Pro

Nimo Drone Security

Nimo Dog Security

NetworxConnect

Eizo

CDVI

De Beveiligingsjurist

VideoGuard

CSL

Hanwha Vision Europe

Nenova

Regio Control Veldt

OSEC

GFT

SOBA

Trigion

ASIS

PG Security Systems

Service Centrale Nederland

Add Secure

VVNL

HID

Alphatronics

Seris

VEB

Secusoft

VAIBS

VBN

Dero Security Products

ADI

Sequrix

Paraat

20face

NIBHV

EAL

RoSecure

Paxton

Top Security

Gold-IP

Lobeco

IDIS

SmartCell

ARAS

Bydemes

Connect Security

Ajax Systems

Avigilon Alta

Hikvision

Crown Security Services

Multiwacht

Bosch Security Systems

Eagle Eye Networks

Kiwa

G4S

Spuger bedreigde vrouwelijke beveiliger met coronabesmetting

29 maart 2020
Redactie
07:28

Een gestoorde persoon die vrijdagavond in een supermarkt in Tilburg riep dat hij corona had en een vrouwelijke beveiliger meerdere keren probeerde te bespugen is aangehouden door de politie. Hij had ook een kassamedewerker van de winkel bedreigd.

De 36-jarige amokmaker uit Tilburg werd vrijdagavond 27 maart aangehouden omdat hij een beveiligster van een supermarkt aan de Umberstraat meerdere malen probeerde te bespugen. Dit terwijl hij het woord corona luidkeels bleef herhalen. De man liep rond kwart voor acht al met onnodig agressief gedrag de supermarkt binnen. Zo schopte hij volgens omstanders tegen de winkelwagens. Eenmaal bij de kassa verergerde zijn gedrag. Hij ging vlak bij de kassamedewerker staan en nam een dreigende houding aan. Op dat moment besloot de beveiligster van de winkel hem aan te spreken. De man was daar niet van gediend en liet dat merken door meerdere malen het woord corona te schreeuwen. Vervolgens creëerde hij hardop een rochel en spuugde in de richting van de beveiligster. Die kon maar net op tijd voorkomen dat het spuug haar lichaam raakte.

Bekende van de politie
Buiten stapte de man op een scooter en reed volgens getuigen met roekeloos gedrag weg. Daarbij scheerde hij rakelings langs de beveiligster die nog in de deuropening van de winkel stond. Op dat moment spuugde hij opnieuw in haar richting. Ook ditmaal wist zij het spuug te ontwijken. De man bleek geen onbekende van de politie te zijn. Daarom kon hij kort na het incident thuis worden aangehouden. Hij zit vast en wordt verhoord.
De politie benadrukt dat het bespugen van mensen en dreigen met het coronavirus onaanvaardbaar en asociaal is. Hier treedt zij, in samenwerking met het Openbaar Ministerie, hard tegen op. Zo kreeg eerder deze week een 51-jarige spugende man uit Breda te horen dat hij twee weken celstraf per direct moest uitzitten. Een 45-jarige met opzet hoestende en dreigende man uit Tilburg kreeg acht weken celstraf.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

MPL

Suricat

Seagate

Wordt een partner