Standaard voor randapparatuur van IP-toegangssystemen

ONVIF brengt Profile D uit, een nieuwe standaard die zich richt op interfaces voor randapparatuur voor toegangssystemen. Sloten, lezers, PIN-pads, nummerplaatherkenningscamera’s, deurtelefoons, sensoren en displays van verschillende merken kunnen door elkaar worden gebruikt als zij aan de standaard voldoen.

Beveiligingsapparatuur vereist vaak specifieke integraties tussen producten van verschillende fabrikanten om ze te kunnen integreren in een beheerplatform voor toegangsbeheer. Met behulp van Profile D kan een randapparaat, zoals een draadloos slot of een camera voor kentekenherkenning, identificatiegegevens doorgeven aan een veilig geplaatste client die voldoet aan Profiel D, zoals een toegangseenheid of beheersoftware. De client of controller, die toegangsregels, schema’s en inloggegevens opslaat, kan vervolgens de toegangsbeslissing nemen en een commando terugsturen naar het randapparaat om toegang te verlenen of te weigeren, een bericht weer te geven of aanvullende invoer zoals een pincode te vragen. Het hebben van gevoelige informatie op een aparte controller in een beveiligd gebied verhoogt de veiligheid. De communicatie tussen het apparaat en de client wordt beveiligd met ONVIF-beveiligingsprotocollen zoals TLS.

Combinaties toegangsbeheer en videobewaking
De Profile D-specificatie stelt een conforme client in staat om een ​​conform apparaat te configureren met de benodigde gegevens, zoals voor welke deur en toegangspunt het apparaat bedoeld is, en om een ​​lijst met toegestane of geblokkeerde referenties te configureren in een apparaat dat deze mogelijkheid ondersteunt. ONVIF Profile D is een aanvulling op Profile A en Profile C door gestandaardiseerde communicatie mogelijk te maken in een IP-gebaseerd elektronisch toegangssysteem. Profile D-apparaten kunnen ook videoprofielen zoals Profile T en Profile M ondersteunen om een ​​geïntegreerd videobewakings- en toegangssysteem met ONVIF-interfaces mogelijk te maken. Dergelijke systemen omvatten bijvoorbeeld een deurtelefoon die een lezer en slot combineert met audio/video-intercom, of een IP-camera met een relaisuitgang die is aangesloten op een slot dat kan worden gebruikt door een bewaker om een ​​bezoeker visueel te identificeren en de deur op afstand te ontgrendelen.

ONVIF is opgericht in 2008 om de interoperabiliteit van op IP gebaseerde fysieke beveiligingsproducten te stimuleren. Er zijn inmiddels meer dan 20.000 conforme producten. Naast Profile D biedt ONVIF Profile S voor het streamen van video; Profiel G voor video-opname en opslag; Profiel C voor fysiek toegangsbeheer; Profile Q voor verbeterde out-of-the-box functionaliteit, Profile A voor een bredere configuratie van toegangsbeheer, Profile T voor geavanceerde videostreaming en Profile M voor metadata en gebeurtenissen voor analysetoepassingen.

Gedeeld

Geef een antwoord