Amsterdam is de onveiligste gemeente

Amsterdam is volgens de AD Misdaadmeter de onveiligste stad van Nederland. Dat komt vooral door het grote aantal straatroven en zakkenrollers. Ook worden er veel woninginbraken gepleegd.

AmsterdamVorig jaar was Rotterdam nog de onveiligste gemeente. Die stad staat nu op de tweede plek, gevolgd door Maastricht. De veiligste plek van Nederland is net als vorig jaar Littenseradiel in Friesland.

Het is voor het eerst dat Amsterdam bovenaan de misdaadmeter van het AD staat. De Amsterdamse burgemeester Van der Laan reageert teleurgesteld en zegt dat zijn stad zich dit jaar vooral richt op het verminderen van zware delicten. Uit de cijfers blijkt dat er juist steeds meer lichte vergrijpen zijn.

De totale criminaliteit in Nederland is volgens de samenstellers licht gedaald, met 1,6 procent. Het aantal straatroven en woninginbraken neemt toe, maar er werden minder overvallen en mishandelingen gemeld.Dit jaar heeft de krant bij de samenstelling van de lijst een nieuwe meetmethode gebruikt waarbij de impact van een misdrijf op een slachtoffer zwaarder meeweegt in het eindoordeel.

Link: www.ad.nl/misdaadmeter

Gedeeld

Geef een reactie