Brillen blijven populair bij vakantiedieven

De zomervakantie loopt op zijn einde en dit betekent dat de drukte op de alarmcentrales weer afneemt. Allianz Global Assistance deelt de ervaringen tot nu toe in deze zomer.

Het afgelopen vakantieseizoen bleek de diefstal van kleine artikelen nog steeds het meest te worden gemeld bij de verzekeraars. De top vijf voor bagageclaims is:

  1. brillen
  2. telefoons
  3. iPads
  4. koffers
  5. handtas met inhoud

Op de alarmcentrale van Allianz Global Assistance zijn deze zomer geen opvallende meldingen zijn binnengekomen, doordat Nederlanders goed voorbereid op vakantie zijn vertrokken. Opvallend is dat er deze zomer meer meldingen waren van autopech in Nederland. Op de drukste momenten kwamen er net zoveel telefoontjes binnen als op een drukke winterse dag met veel sneeuwval. Dit had vooral te maken met de overlast door het noodweer deze zomer.

Veelal zijn reizigers zich ervan bewust dat privéklinieken in bijvoorbeeld Turkije uitgebreid onderzoek doen bij patiënten en soms zelfs uitgebreider dan nodig. Ook kan het voorkomen dat er meerdere bezoeken of onnodige onderzoeken plaatsvinden. Opmerkelijk zijn dit jaar de meldingen van reizigers die zelfs in een privékliniek werden opgenomen voor een oorontsteking. Als reden werd gegeven dat de patiënt, door de uitgebreide behandeling, sneller geneest en daardoor een grotere kans heeft om zijn terugreis te halen.

Link: allianz-assistance.nl

Gedeeld

Geef een antwoord