Dief aast op iPod en TomTom

Dieven hebben het steeds vaker voorzien op de dure elektronica-apparaten van vakantiegangers. Toeristen werden voorheen vooral bestolen van mobieltjes en autoradio’s, maar nu gaan dieven massaal aan de haal met navigatiesystemen, mp3-spelers en dvd-systemen aldus het Algemeen Dagblad.


Reisverzekeraar Interpolis doet een dringend beroep op toeristen om hun dure elektronica-apparaten in hun vakantieoord op te bergen in een huurkluis. De oproep volgt na een voorlopige inventarisatie. Daaruit blijkt dat opvallend veel vakantiegangers melding maken van de diefstal van hun iPod en TomTom-navigatiesysteem. Elektronische wegwijzers zijn, anders dan ingebouwde routesystemen, niet standaard meeverzekerd met de autoverzekering.

De topvijf van meest gestolen vakantiespullen wordt nu aangevoerd door fotocamera’s en zonnebrillen. ,,Het is zelfs zo dat dieven mobieltjes en autoradio’s links laten liggen. De nieuwe apparaten die en masse worden meegenomen op vakantie zijn meer waard. De wegenkaart is vervangen door een navigatiesysteem, het kleurboek door een dvd-speler.”

Vorig jaar zomer deden ruim 120.000 Nederlandse vakantiegangers in de zomerperiode een beroep op hun reisverzekering. Interpolis kreeg in die periode 21.000 meldingen. Naar verwachting zullen dit jaar minstens zo veel mensen hun verzekeraar aanspreken over het leed dat hun op vakantie is overkomen.

Gedeeld

Geef een reactie