Meer woninginbraken en overlast in Twente West

Het aantal woninginbraken in de gemeenten Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden stijgt nog steeds. Er zijn in het eerste half jaar van 2014 128 woninginbraken gepleegd. Dat zijn er negen meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De politie Twente West (gemeente Hellendoorn, Wierden, Rijssen-Holten) heeft de cijfers van het januari tot en met juni 2014 bekendgemaakt. Het gaat om speerpunten op het gebied van veiligheid in de drie gemeenten. Het totaal aantal misdrijven is in het eerste halfjaar van 2014 licht gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2013.

Woninginbraken vormen al langer een probleem in Twente-West, maar in het hele politiedistrict Twente en landelijk is dit een aandachtspunt. Om woninginbraken aan te pakken, zet de politie onder andere een auto met automatische nummerbordherkenning in en post regelmatig op risicoplekken. Daarnaast voeren de drie gemeenten samen met de politie campagne om bewoners bewust te maken van de risico’s in en rondom hun woning en geven politie en gemeenten preventietips.

Lees verder: hellendoorn.nl

Gedeeld

Geef een reactie